RANKO SUVAR Cropix
PET PITANJA PETKOM

Dražen Forgač: U Puli idemo na maksimalan spektakl, takav ne radi nitko na svijetu

Vlasnik hrvatske MMA organizacije FNC gost je naše rubrike Pet pitanja petkom
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 25. kolovoz 2023. 13:18

Ostalo je još osam dana do pravog spektakla u mješovitim borilačkim vještinama kada će najjača hrvatska promocija, Fight Nation Championship organizirati FNC 12 priredbu u Puli. Na ovom "eventu" očekujemo devet borbi od kojih će tri biti za pojas, redom u teškoj, poluteškoj i velter kategoriji, a očekuju nas i mečevi nekih od najzanimljivijih hrvatskih, a i regionalnih boraca. Da bi cijela stvar bila još "veća", ova priredba održat će se u pulskom amfiteatru što garantira spektakl, a povodom toga u našoj rubrici Pet pitanja petkom danas gostuje čelni čovjek organizacije, Dražen Forgač.

1. Kakav spektakl možemo očekivati 2. rujna u pulskoj Areni?

- MMA kao sport postoji već 30 godina, ali korijene vuče još od starih Olimpijskih igara gdje je tada bio sport koji se zvao pankracija. Tada je to bilo puno grublje nego što je danas, ali bitno je istaknuti da su se borili upravo u tim amfitaetrima. MMA borce možemo nazvati modernim gladijatorima te ih po drugi puta vraćamo u pulsku Arenu nakon prošlogodišnje priredbe. Doživljaj i energija koje donosi ovakvo okruženje publici će pružiti pravi borilački spektakl, a treba napomenuti da smo mi jedina promocija na svijetu koja organizira borbe u rimskom amfiteatru. Publika na taj način može doživjeti nešto što se dogodilo prije 2000 godina, ali u modernom okruženju.

2. Koliki su troškovi organziranja ovakve priredbe?

- Troškovi su stvarno veliki, prvo treba uzeti u obzir da mi u ruke dobijemo "golu" arenu. Nema struje, zahoda, stolica, sve to moramo sami riješiti "od nule". Također, govorimo o Istri za vrijeme sezone, treba smjestiti sve ljude, puno je teže nego kad je priredba u Zagrebu, jer nas većina tu živi. Kompletna produkcija mora ići do tamo, a dodatan je trošak što idemo na maksimalni spektakl. Nakon što je prošle godine Ana Rucner otvorila glavni dio priredbe, ove će godine tu čast imati Stjepan Hauser, tako će sve biti na jako visokoj razini, a to naravno - košta.

image

Dražen Forgač

RANKO SUVAR Cropix

3. Možete li publici otkriti tko će se boriti za titule prvaka?

- Na ovoj priredbi imat ćemo tri borbe za pojas. U glavnom meču večeri Ivan Vitasović branit će pojas teške kategorije prvi put nakon prošlogodišnje borbe u Puli, a protivnik mu je poljski borac Michał Andryszak, jedan od najboljih teškaša u Europi i više nego dostojan izazov za našeg prvaka. Poluteška kategorija dobit će prvog prvaka u povijesti, a pojas će kući nositi jedan od najboljih hrvatskih poluteškaša Matej Batinić ili opasni, neporaženi ruski borac Gadžimurad Hebdejev. Velter kategorija također će po prvi put imati svog kralja, a to će biti pobjednik meča između srpskog borca Nikole Joksovića i Austrijanca Marka Kisiča.

4. Prošle godine bila je velika bojazan za priredbu zbog mogućnosti kiše, kakvo je stanje ove godine?

- Lani je nekoliko minuta nakon završetka cijele priredbe krenula padati kiša tako da smo imali dosta sreće, hvala Bogu ove godine su prognoze dobre i ne bi trebalo padati. Problem je što je sve na otvorenom i kiša nas može dosta poremetiti, ali sada ne bismo trebali imati taj problem.

5. Gdje ljubitelji borilačkog sporta mogu pogledati ovu priredbu?

- Ulaznice su dostupne putem servisa eventim.hr i na svim benzinskim postajama Petrola, a ako netko nije u mogućnosti doći gledati uživo, moći će pratiti zbivanja putem platforme voyo.hr.

Linker
22. travanj 2024 09:48