TOMISLAV KRISTO Cropix
SPEKTAKL U ZAGREBU

FOTO: Erslan ‘prošao‘ kroz protivnika, Barbir obranio titulu, Bažant i Pejić poraženi teškim nokautima

Ponajveći balkanski MMA talent, Marko Bojković, na spektakularan je način "riješio" Brazilca Maura Paixaa
Piše: Fightsite.hrObjavljeno: 28. svibanj 2023. 23:30

U glavnoj borbi večeri FNC 11: Fight for Legacy priredbe, koja se u nedjelju održala u zagrebačkoj Areni, najbolji hrvatski poluteškaš Ivan Erslan nokautom u prvoj rundi svladao je Brazilca Dirleija Broenstrupa, piše Fightsite.

Obrovčanin je, sukladno najavama, od samog početka krenuo odlučnije u meč, napao protivnika iz sveg raspoloživog oružja i potpuno kontrolirao situaciju u oktogonu, da bi na koncu, slavio tehničkim nokautom. Dominantnom izvedbom Erslan je tako stigao do 13. pobjede u profesionalnoj karijeri. Nakon ove FNC-ove priredbe, 31-godišnji hrvatski borac okreće se KSW-u s kojim, prema ugovoru, ima još tri borbe za odraditi, a ako iz svih triju izađe kao pobjednik - kao logična sljedeća stepenica nameće se UFC.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix
image
TOMISLAV KRISTO Cropix

Što se, pak, sunaslovne borbe tiče, dosadašnji FNC-ov prvak u perolakoj kategoriji, Daniel Bažant, izgubio je pojas od opasnog Britanca Jordana Bartona, koji ga je nokautirao u prvoj rundi i ustoličio se tako na tronu "featherweighta" FNC promocije.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix
image
TOMISLAV KRISTO Cropix

U drugom meču za naslov Đani Barbir je, nakon teškog rata, po prvi puta obranio titulu u FNC-ovoj srednjoj kategoriji. Poljak Arkadiusz Maziakowski mu je pružio najteži meč do sada, no prvak je pokazao šampionsko srce te je ipak obranio pojas "middleweighta". Više o toj borbi pročitajte ovdje.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix
image
TOMISLAV KRISTO Cropix

Na dosad najvećem FNC-ovom eventu gledatelji su, nažalost, svjedočili teškom porazu Filipa ‘Nitra‘ Pejića kojega je nokautirao brazilski borac i UFC-ov veteran Rony ‘Jason‘ Mariano."Nitro" je s tribina dobio gromoglasnu podršku navijača. Najavljivano je da će ga doći podržati BBB-i, a prije borbe je to došlo i do izražaja. Oba borca su s puno respekta ušla u borbu, no već u prvoj rundi Mariano je uspio nokautirati Pejića koji je ostao ležati na podu. Srećom, uspio se probuditi te je na kraju samostalno izišao iz kaveza. Prema posljednjim informacijama, njegovo zdravstveno stanje nije ugroženo.

‘Nitro‘ je karijeru započeo 2011. godine te do 2019. godine nanizao čak 14 pobjeda uz dva poraza i dvije neriješene borbe, da bi zatim uslijedio nesretni pad. U idućih šest nastupa izgubio je pet puta, no nikada nije bio deklasiran, već bi to većinom bilo zbog gubitka koncentracije kada bi već imao pobjedu u svojim rukama. Protiv Jasona je tražio drugu pobjedu u nizu.

Od ostalih borbi valja izdvojiti spektakularan nokaut Marka Bojkovića, koji se uspješno vratio u FNC kavez, zatim treća uzastopna pobjeda Mateja Batinića, šokantan nokaut koji je Robin Roos nanio Andiju Vrtačiću, nova pobjeda Marina Mikulića, kao i poraz Ivice "Terrora" Truščeka u jubilarnom 80. nastupu u karijeri.

image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix

Linker
01. svibanj 2024 08:18