Stjepan Hauser

 FNC
MEGASPEKTAKL U NAJAVI

Glavni dio FNC 12 priredbe u pulskoj Areni svojim će nastupom otvoriti violončelist Stjepan Hauser

Pred domaćom je publikom borilačko-produkcijski "show" usklađen s najvišim standardima
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 28. kolovoz 2023. 18:34

Godinu dana nakon čuvene FNC 7 priredbe, koja je u mnogome pomaknula granice regionalnog MMA sporta, došlo je vrijeme da gladijatori modernog doba ponovno ukrste rukavice pod zidinama pulske Arene. Pred domaćom publikom, naime, spektakularni je FNC 12 event (subota, 2. rujna), a organizatori su se i ovoga puta pobrinuli da antički rimski amfiteatar u Puli bude poprištem istinskog spektakla, kako u borilačkom, tako i u produkcijskom, odnosno audio-vizualnom smislu.

O kojoj razini produkcije govorimo poprilično zorno svjedoči činjenica da će glavni dio FNC 12 priredbe u Puli otvoriti hrvatski violončelist, ujedno i svjetska glazbena zvijezda, Stjepan Hauser. Bivši član svojedobno planetarno popularnih 2Cellosa svojom će virtuoznošću i novim izvedbama za pamćenje na optimalan način zagrijati publiku u pulskoj Areni, ali i onu pred ekranima različitih dimenzija, za "vatromet" koji će nakon njegovog performansa uslijediti u oktogonu.

Podsjetimo, priredbu u Puli predvodit će okršaj za titulu teške kategorije između domaćeg borca Ivana Vitasovića i Poljaka Michala Andryszaka, dok će u sunaslovnoj borbi (za naslov u poluteškoj diviziji) još jedan hrvatski gladijator, Matej Batinić snage odmjeriti s Rusom Gadzhimuradovom Khebdeevom. FNC promocija u Puli će dobiti i premijernog prvaka velter kategorije, a za krunu će se boriti srpski borac Nikola Joksović i austrijski predstavnik Marko Kisič. Domaća publika bit će osobito zadovoljna činjenicom da će se na FNC 12, u meču perolake kategorije, boriti i Daniel Bažant, koji je, uz Vitasovića, također član pulskog Trojana. Bažantov protivnik bit će izraelski borac Itay Tratner, dok će glavni dio priredbe započeti obračunom dvojice prekaljenih ratnika, Slovenca Bojana Kosednara i Srbina Aleksandra Jankovića.

Sve detalje o pulskoj priredbi, ali i planovima FNC-a za budućnost možete pročitati u velikom razgovoru kojeg smo nedavno vodili s Draženom Forgačem - čelnim čovjekom organizacije.

Linker
17. svibanj 2024 02:06