Maksim Bordus

 REDDIT SCREENSHOT
TUŽNA VIJEST

Heroj Ukrajine ubijen u borbi, narod odmah odlučio: ‘Dodijelite mu najveću čast za svakog našeg čovjeka‘

Od prvog je dana ruske invazije bio u ukrajinskoj vojsci, a život je dao u južnoj regiji Zaporožje
Piše: HINAObjavljeno: 20. lipanj 2023. 19:32

Ukrajinski prvak u kikboksu Maksim Bordus (23) ubijen je u borbi protiv ruskih snaga, objavila je u utorak web stranica koja popisuje sportaše poginule u ratu.

Bordus je ubijen 11. lipnja u "žestokim borbama protiv ruskih osvajača", objavili su "Sportski anđeli", ukrajinska web stranica postavljena uz pomoć Sportskog odbora koji okuplja nevladine organizacije i saveze iz neolimpijskog sporta.

"Svakim je danom s oružjem u rukama približavao pobjedu Ukrajine, ali on sam to neće vidjeti," pisalo je ispod fotografije na kojoj Bordus pozira s nekoliko medalja.

Na web stranici predsjednika Volodimira Zelenskog objavljena je peticija kojom se traži da se Bordusu posthumno dodijeli titula "Heroja Ukrajine".

Bordus se prijavio u ukrajinsku vojsku prvog dana ruske invazije u veljači prošle godine, a poginuo je od ruske granate dok je bio na borbenoj misiji u južnoj regiji Zaporožje.

Ukrajinski ministar sporta Vadim Huttsait rekao je u travnju da su 262 ukrajinska sportaša ubijena tijekom ruske agresije na Ukrajinu.

Linker
03. prosinac 2023 23:52