Vito Kosar, kickboxing

KICKBOXING

Hrvatska ‘opljačkala‘ Tursku, ali i suci su ‘pljačkali‘ Hrvate! Sjajni dvojac ostao bez zasluženih medalja

Na Europskom prvenstvu naše borkinje i borci osigurali su čak 12 medalja
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. studeni 2022. 11:08

Moglo se jučer uživati u Antalyiji, na Europskom kickboxing prvenstvu. Hrvatske borkinje i borci osigurali su čak 12 medalja, sedam u ringu i pet na tatamiju! Radi se o brončanim medaljama, jer su svi oni uhvatili prolaz u polufinale.

U ringu su bronce osigurali Roko Doždor, Andrej Kedveš, Vito Košar, Toni Čatipović, Borna Manojlović, Mikael Golubović i Mario Cvitković, dok su na tatamiju medalje uzeli Lucija Regvat, Sara Pešut, Elizabeta Crnković, Jure Drlje i Matej Ovčarik.

Bilo je zaista sjajnih izdanja naših, treba svakako istaknuti da je Andrej Kedveš, jedan od naših ponajboljih boraca, do medalje stigao u svojoj 100. borbi, da je legendarni Toni Čatipović došao do još jedne medalje na velikim natjecanjima, da su Roko Doždor i Lucija Regvat pokazali svoju već dokazanu najvišu klasu, da je mlada nada Vito Košar briljirao... Fenomenalne su bile Sara Pešut i Elizabeta Crnković, kao i Jure Drlje, Borna Manojlović.

Danas polufinala

Možda su svojevrsna iznenađenja bila izvrsne predstave Marija Cvitkovića, Mikaela Golubovića i Mateja Ovčarika, ali to su velike nade našeg kickoboxinga koje su pokazale da su više nisu samo nade već - sadašnjost.

Uglavnom, naše cure i naši dečki zasad su “opljačkali” Tursku kad se radi o medaljama, ali, nažalost, i naši su bili “opljačkani”. U dvije borbe, suci su zaista bili u jako lošoj formi, možemo slobodno ustvrditi da su oduzeli medalje Borni Bilandžiću i Zvonimiru Čikotiću. Oba naša borca bili su bolji u sudaru s ukrajinskim i poljskim borcima, ali suci su imali posve drugo mišljenje. Ostaje žal zbog toga što oni, koji su to zaista zaslužili, nisu stigli do medalja.

Zbog toga je bilo tuge, ali i žestokih protesta u hrvatskom taboru, no od toga nije bilo nikakve koristi. Možemo se samo nadati da u daljnim borbama koje odlučuju o još sjajnijim odličjima naše borkinje i borci više neće biti baš tako teško oštećeni.

Dan ranije iznenađenje je bila i 17-godišnja Lara Mihalić. Cura iz Karlovca, iz kluba Tigar prekaljenog stručnjaka Zorana Cicvare, odradila je “borbu života”.

- Ovo mi je bila najveća pobjeda u karijeri, jer ovo mi je drugo seniorsko natjecanja - kazala je Lara, europska juniorska prvakinja, nakon što svladala suparnicu iz Velike Britanije.

Sara Pešut i Lucija Regvat pobrinule su se, pak, da sudar s Deželom završi s 2:0 za Hrvatsku. Obje su, naime, sredile Slovenke, dok su pak u bratsko-klupskim obračunima sudjelovali Filip Matić i Niko Bilandžić. Niko je poražen od svjetskog prvaka, Izraelca Ameera Asada, ali je potom njegov klupski kolega iz osječkog Svetog Duha za osvetu “izbombardirao” brata, Tareqa Asada.

Sličnu odličnu borbu, u kojoj je sve frcalo od udaraca, pružio je Ante Buzov, koji je svladao odličnog borca iz Češke.

Danas su na rasporedu polufinala, vjerujemo da će Hrvatska opet pokazati da je među najboljim kickboxing reprezentacijama na Starom kontinentu.

Linker
23. travanj 2024 14:20