Francisco Barrio

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
FRANCISCO BARRIO

‘Kad su svi protiv mene - pobjeda mi je slađa. Džakić? Neka dođe u najgorem stanju da se ne moram mučiti‘

Razgovarali smo s ‘Croatom‘ uoči njegova nastupa na spektakularnoj FNC 17 priredbi u Beogradu
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 26. svibanj 2024. 19:20

"Francisco, Francisco! Ako se ne dogodi trilogija s Vasom i ako ne budeš radio s mojim trenerom Savom, ja se želim boriti s tobom!", rekao je Dušan Džakić, početkom studenog prošle godine, u oktogonu u kojem je, samo koju minutu ranije, Francisco Barrio prisilio Vasu Bakočevića na predaju i tako upisao pobjedu u njihovom revanšu. "Ako me dobro plate, ja sam za", odgovorio mu je "Croata", praćen simfonijom zaglušujućih zvižduka u beogradskom Pioniru. Za pretpostaviti je da su ga dobro platili, budući da će hrvatsko-argentinski borac za samo šest dana, na spektakularnoj FNC 17 priredbi, odmjeriti snage upravo s Džakićem. Potaknuti tom činjenicom, posjetili smo "Panchija" u dvorani zagrebačkog ATT-a uoči i odradili prigodan intervju uoči njegovog puta u srpsku prijestolnicu.

Spreman za obračun

"Danas je bio jedan od sparinga, uskoro je borba, spreman sam i koncentriran. Zdravlje je dobro, kile su dobro, sve je dobro, hvala Bogu. Idemo po tu pobjedu", rekao je dobro raspoloženi Francisco u uvodnom dijelu razgovora za Fight Site pa se dotaknuo svog sljedećeg protivnika: "Dušan Džakić je jedan od pionira balkanskog MMA, prozvao me nakon meča kojeg sam odradio protiv Vase Bakočevića, oni su prijatelji pa me prozvao. Prihvatio sam taj izazov, spreman sam ga pobijediti, riješiti to i pokazati da sam najbolji".

Što se tiče samog ishoda borbe, odnosno načina na koji bi ona mogla potencijalno završiti, Barrio ne dvoji previše, prioritet mu je isključivo da ona ode u njegovu korist.

"U glavi mi je samo pobjeda, bilo kakva. Ne ciljam neki određeni način kako bih ga htio pobijediti, bitno mi je da moja ruka bude podignuta, da ja budem pobjednik i da borba završi bez ozljeda", istaknuo je pa se osvrnuo na činjenicu da se Džakić posljednji put borio sredinom ožujka 2015. godine (kada je prekidom u prvoj rundi pobijedio Maximiliana Graffa):

"Ja se također nisam borio pet i pol godina, a onda sam opet došao i dokazao da se možeš vratiti nakon velikog vremena bez borbe. Za njega se spremam kao da se borim sa svjetskim prvakom, ne razmišljam o tome da se nije dugo borio. Ne znam koliko će biti spreman, malo sam gledao neke njegove treninge, ali spreman sam za bilo što. Smatram da imam više iskustva nego on što se tiče borbi s kvalitetnim borcima. On možda ima više borbi nego ja, ali ja imam više borbi i više rundi s kvalitetnim borcima nego on, pa mislim da ću to dobro odraditi".

‘Malo priča jedno, malo drugo‘

Vratili smo se potom na sekvencu iz uvodnog dijela teksta. Džakić je, kao što je rečeno, prozvao Barrija po završetku FNC 13 priredbe. Bio je to poprilično neočekivan potez kojim je pomalo "ukrao show" u beogradskom Pioniru.

"Taj njegov potez mi se nije svidio. Prije je bio divlji, glumatao je, radio scene... Bio je divlji u borbama i medijima, bilo ga je posvuda, a onda se odjednom povukao i okrenuo se Bogu. Sada se vratio, izazvao mene, kao da me treba pobijediti... Ako si ušao u vjeru i pronašao mir, zašto me hoćeš pobijediti? Kaže da me želi pobijediti jer sam rekao neke stvari koje nisu dobre... Kaže jedno, pa kaže drugo. Tvrdi da treba opraštati, a onda se hoće sa mnom boriti jer me mrzi jer sam rekao neke stvari koje nisam trebao reći. Malo priča, malo ne priča... Njemu je falilo medijske popularnosti i mislim da je zbog toga htio meč sa mnom. Možda mu je falio i MMA, nije ga dugo bilo, vidio je da ima priliku i iskoristio je", prokomentirao je "Croata".

image

Francisco Barrio

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

S Bakočevićem se Francisco u Pioniru borio pred otprilike 8.000 ljudi, dok će mjesto radnje njegovog obračuna s Džakićem biti Štark Arena, s potencijalnom dvostruko većim auditorijem. Izvjesno je da će velika većina gledatelja ponovno navijati protiv hrvatsko-argentinskog borca.

"Hoće, 99% ljudi će navijati protiv mene, ali bit će i mojih navijača. Bit ću jedini Hrvat koji će se boriti u Beogradu. Prošli put nas je bilo više, ali sada ću biti jedini s obzirom na to da se Đanijev protivnik ozlijedio. Kada su svi protiv mene, to mi digne motivaciju, još više se želim dokazati i slađa mi je pobjeda“, opušteno je rekao "Croata" pa dodao:

"Svi su očekivali da ću zbog pritiska izgubiti u Beogradu od Vase, svi su mislili da neću izdržati taj pritisak, a ja sam taj pritisak pojeo za doručak. Ušao sam unutra i dokazao da me nitko ne može mentalno pobijediti".

Gostujući kod Gorana Babića Hambija u OnWeightu, Barrio je spomenuo kako će mu, tijekom borbe s Džakićem, u kutu biti Kristijan Golubović. Željeli smo saznati radi li se o zezanciji ili stvarnom marketinškom potezu.

"To ne smijem otkriti. Vidjet ćemo, to je iznenađenje. Džakić i on su lošim odnosima i tako je krenulo, ali još ništa ne znam, ne želim o tome razgovarati. Kristijan Golubović i ja se ne znamo osobno", odgovorio nam je Francisco uz zagonetni osmijeh.

KSW i FNC u zagrebačkoj Areni

Nakratko smo se odmaknuli od FNC-a i porazgovarali o Croatinim planovima nakon borbe s Džakićem.

"Htio bih se ponovno boriti u KSW-u, imao sam meč koji nisam dobro odradio i izgubio sam podijeljenom sudačkom odlukom. Želim se vratiti pobjedama u KSW-u, a to je i FNC u Areni Zagreb u studenom, volio bih na toj priredbi braniti pojas jer sam odrastao u Zagrebu, to mi je cilj", rekao je pa se dotaknuo spomenute posljednje borbe u KSW-u, koju je izgubio od Aymarda Guiha:

"Bila je to ‘short notice‘ borba, tri tjedna prije... Odradio sam je jako loše. Izgubio sam podijeljenom odlukom, borba je mogla otići i na moju i na njegovu stranu. Da su mi dali pobjedu, ne bih bio zadovoljan zbog svoje izvedbe. Mislim da nisam pobijedio, ali da nisam ni izgubio. Sada je ionako gotovo, to je prošlo i svejedno mi je. Vidjelo se da me ne mogu razbiti ni kad sam najlošiji".

‘Kladio bih se na Stošića‘

Fokus smo, potom, ponovno vratili na FNC. Zamolili smo našeg sugovornika za prognozu glavne borbe večeri, između Darka Stošića i Mirana Fabjana, odnosno sunaslovne, za pojas u velter diviziji, između aktualnog prvaka Nikole Joksovića i izazivača Stefana Negucića.

"S obojicom imam dobar odnos i mrzim prognozirati borbe u takvim situacijama. Ovo je Balkan i malo okruženje i većinom se svi znamo. Sa Stošićem imam bolji odnos jer s njim treniram svakodnevno, imamo istog menadžera Forgija i naravno da ću navijati za njega, neću lagati. Kad bih morao na nekoga staviti novce, kladio bih se na Stošića jer je, po meni, bolji borac. Ima više iskustva, bio je u UFC-u... Ovo je MMA, svatko može pobijediti, ali mislim da će to Stošić lagano pobijediti. Ništa protiv Fabjana! On mi je odličan dečko", naglasio je Barrio pa prognozirao okršaj dvojice ponajboljih srpskih velteraša:

"To je kategorija do 77 kilograma, dva odlična borca, a ja prognoziram da će Joksović pobijediti. Mislim da će ga Negucić napasti od samog početka i koristiti snagu, ali Joksović će to neutralizirati. U trećoj rundi bi ga mogao završiti nekim ‘rear naked chokeom‘, Joksović je klasa za sebe".

Najveći regionalni MMA spektakl

U završnom dijelu razgovora, "Panchi" je najprije poslao poruku regionalnim ljubiteljima slobodne borbe, odnosno hrvatskim navijačima koji će gledati FNC spektakl bilo uživo ili putem ekrana različitih dimenzija, ili još eventualno razmišljaju da to učine:

"Ekipa, dođite navijati, bit će lijepa atmosfera. Bit će lijepo u Beogradu, to je odličan grad i možete se zabaviti. Iskoristite to kao produženi vikend, možete uživati, otići van, gledati borbe, pojesti nešto fino, a onda se u nedjelju vratiti kući. Iskoristite to, bit će mi drago da dođete navijati za mene, kao i za sve druge. Ako ekonomski ne možete doći u Beograd i gledati priredbu uživo, kupit PPV na Voyo.hr i uživajte jer će biti odličnih borbi. Ovo je najveći ‘card‘ u povijesti koji je bio na Balkanu, ne kažem da je bolji od UFC-a i KSW-a, ali će biti zanimljiviji i veći po broju gledatelja. Svi vole regionalne dvoboje zbog zdravog rivalstva koje vlada među regionalnim borcima".

Za sam kraj, obratio se i svom protivniku...

"Svi govore da žele da im protivnicu dođu u najboljem stanju, ja to neću reći. Neka Džakić dođe u najgorem stanju da se ne moram mučiti i da što prije završim borbu", zaključio je "Croata" u veselom tonu.

Linker
26. svibanj 2024 19:20