Stipe Miočić

 Jason Silva/zuma Press/profimedia
MMA SPEKTAKL

Kakva bomba iz UFC-a! Stipe Miočić saznao protivnika, s jednim od najvećih u povijesti borit će se za titulu

Najvećeg teškaša u povijesti UFC-a čeka nova prilika za osvojiti titulu u UFC-ovoj teškoj kategoriji
Piše: Fight SiteObjavljeno: 08. srpanj 2023. 07:20

Već smo polako počeli gubiti nadu kad je u pitanju povratak Stipe Miočića, ali Dana White u sitnim satima javio se s bombastičnom viješću koja će obradovati sve MMA fanove diljem svijeta! Stipe Miočić vraća se u kavez, a hrvatsko-američkog teškaša čeka obračun za titulu prvaka u UFC-ovoj teškoj kategoriji, piše Fight Site.

Da, dobro ste pročitali. Stipe Miočić borit će se za titulu prvaka u teškoj kategoriji, što znači da ga čeka obračun s Jonom Jonesom, jednim od najvećih boraca u povijesti ovog sporta. Teško je UFC mogao pronaći veći meč od obračuna najvećeg teškaša u povijesti (Miočić) i ponajvećeg MMA borca u povijesti. Bez sumnje ovo će biti najveći MMA spektakl u ovoj kalendarskoj godini.

No, kada ćemo gledati ovaj meč? Dana White potvrdio je ovaj meč kao glavnu borbu večeri na UFC 295 eventu. Radi se o eventu koji će se održati 11. studenog (11. mjesec) u New Yorku, točnije u kultnom Madison Square Gardenu.

UFC već tradicionalno u 11. mjesecu održava veliki event u Madison Square Gardenu, a Stipe Miočić i Jon Jones prvi puta u svojim karijerama nastupit će u MSG-u. Teško je UFC mogao pronaći bolje zdanje za ovako veliku borbu, a lako je moguće da se barem jedan od ove dvojice boraca i umirovi nakon ovog meča.

Stipe Miočić u osmom će mjesecu proslaviti 41. rođendan, a izvan kaveza je još od kraja trećeg mjeseca 2021. godine. Tada ga je Francis Ngannou nokautirao u drugoj rundi borbe i svrgnuo ga je s trona UFC-ove teške kategorije. Uslijedila je duga pauza, a Miočić se vjerojatno ne bi niti vratio u kavez da mu nije ponuđena ovakva prilika. Porazi li Jona Jonesa, Miočić će zacementirati status najvećeg teškaša u povijesti, ali skočit će i jako visoko na ljestvici najboljih boraca u povijesti ovog sporta, jer Jona Jonesa nitko nije uspio poraziti u kavezu.

Istina da je ‘‘Bones‘‘ 2009. godine izgubio meč protiv Matta Hamilla, ali radilo se o diskvalifikaciji zbog nedozvoljenih udaraca. Jones je u tom meču dominirao i sudac je zapravo puno ranije trebao prekinuti meč i proglasiti Jonesa pobjednikom. Jon je već postao frustriran jer sudac nije prekidao meč i Hamilla je pogodio s nekoliko nedozvoljenih udaraca laktom. To ga je dovelo do poraza diskvalifikacijom, ali u očima mnogih, Jon Jones je neporažen u svojoj karijeri.

Nakon dugogodišnje vladavine poluteškom kategorijom i čak 11 obrana titule u toj kategoriji, Jones se 2020. godine povukao iz poluteške kategorije i najavio je prelazak u teškaše. Sve do trećeg mjeseca ove godine čekali smo njegov teškaški debi, a 35-godišnji Jones ga je odradio sa stilom. Samo dvije minute i četiri sekunde trebao je za pobjedu nad Cirylom Ganeom, a tom pobjedom došao je do titule prvaka u teškoj kategoriji.

Prvu obranu titule u teškoj kategoriji tražit će protiv Stipe Miočića, a to je zapravo meč koji je Jones i priželjkivao. U više navrata Jones je isticao kako bi mu pobjeda nad Stipom značila jako puno, jer bi time njegov rezime pobjeda postao još impresivniji. Svjestan je Jones da je Miočić najveći teškaš u povijesti UFC-a.

Što dodati, osim da uživate u ovoj velikoj vijesti od strane Dane Whitea i UFC-a. Istina da nas čekaju četiri mjeseca do samog meča, ali najbitnije da je borba napokon službeno potvrđena. Iščekivanje može započeti!

Linker
04. svibanj 2024 03:10