LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
LOVA DO KROVA

Najbogatiji sportaš svijeta nema niti jednu pobjedu, a zarađuje najviše! Što god takne, pretvara se u zlato

Irac je 2021. zaradio ukupno 180 milijuna dolara, od čega je 55 milijuna poteklo iz ‘kaveza‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. prosinac 2021. 23:32

Američki časopis Forbes objavio je popis sportaša s najvećim zaradama u ovoj godini čijem se kraju približavamo za koji dan, koji sat. U novčanom su pogledu silno lukrativni europski nogomet, NBA liga, Formula 1, kao i, jasno, američki nogomet (NFL), a ne stoji loše ni tenis. No, sve njih “šije” jedan Irac, majstor mješovite borbe, bivši svjetski prvak, Conor McGregor.

Štoviše, njegove financije ne trpe čak i unatoč dvama porazima (prvi je bio i vrlo težak, nokaut) od Dustina Poiriera. Dapače, u te dvije borbe je zaradio, porazima unatoč, čak 55 milijuna dolara!

”Proper 12”

Precizni statističari su izračunali kako su te dvije borbe kumulativno trajale 752 sekunde, pa onda daljnjim izračunom ispada da je McGregor zaradio 73.138 dolara po sekundi! Brojke o kojima Lionel Messi, LeBron James, Roger Federer i društvo mogu samo sanjati. Prema Forbesu, McGregor je 2021. zaradio ukupno 180 milijuna dolara, od čega je 55 milijuna poteklo iz “kaveza”. Doduše, u izračun zarade za 2021. godinu ubraja se novac samo iz jedne borbe (one u srpnju), budući da prva iz siječnja 2021. ulazi prema Forbesu još u financijsku 2020. Za tu borbu u srpnju je zaradio 30 milijuna dolara. Postavlja se onda pitanje što je ili gdje je izvor ostatka do 180 milijuna u 2021?

image
VALERIE MACON Afp

U ovome se i zrcali McGregorova silna popularnost koja potječe iz sporta, a temeljem koje sve što dotakne ili pokrene pretvara u zlato, gomile dolara. Conor je, naime, 2018. još pokrenuo proizvodnju svog viskija “Proper 12”. Promovirao ga je posvuda, od društvenih mreža na kojima ga prati 43,2 milijuna pratitelja, pa preko poznatih osoba od Josea Mourinha do Justina Biebera. Tržišna vrijednost “Proper 12” u jednom se trenutku popela do milijardu dolara. Onda je u travnju ove godine odlučio prodati “Proper 12” američkoj tvrtki Proximo Spirits za 150 milijuna dolara.

- Nikad lakše zarađeni novac - izjavio je tada Conor McGregor.

Nismo spomenuli i još neke “sitnije” Conorove zarade ove godine - 5 milijuna dolara od Reeboka, pa energetsko piće “Monster Energy Drink”, slušalice za mobitel, kladionice (ukupno oko 8 milijuna dolara).

Sve u svemu, Connor je dosta solventan.

Linker
16. travanj 2024 21:56