Francis Ngannou

 DOUGLAS P. DEFELICE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
POVRATAK ‘PREDATORA‘

Ngannou protiv Cro Copovog učenika?! Moguć scenarij u kojem bi Hrvat dobio priliku karijere

Ako se jedan scenarij realizira, borba između opasnog nokautera i hrvatskog borca bila bi pitanje trenutka
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 16. ožujak 2023. 10:46

Svijet slobodne borbe početkom siječnja zatresla je vijest o tome da dotadašnji prvak teške kategorije Francis Ngannou (17-3) više nije dio UFC-a. Kamerunskom nokauteru istekao je ugovor, a on je, nezadovoljan financijskim uvjetima koji su mu bili ponuđeni, ali i činjenicom da mu najpoznatija MMA promocija ne dozvoljava povremene izlete u boksačke vode, odbio potpisati novi.

Trenutno je bez angažmana i ustrajan u svojoj želji da uđe u boksački ring. Prvotno se spekuliralo o njegovom obračunu s Tysonom Furyjem, ali s obzirom da je Gypsy King fokusiran na borbu s Oleksandrom Usikom za ujedinjenje pojaseva, Ngannou je, u tom kontekstu, stavljen na čekanje. Okrenuo se potom pregovorima s Deontayjem Wilderom, ali još uvijek nema službene potvrde da će s Bronze Bomberom doista ukrstiti rukavice u skoroj budućnosti.

image

Francis Ngannou

FREDERIC J. BROWN/AFP/PROFIMEDIA

Iako mu je boksački debi i dalje prioritet, Ngannou je u svojim posljednjim medijskim istupima otkrio da se ipak planira vratiti u svoje prirodno okruženje - u oktagon.

- Prvo se želim boriti u boksu, a onda se vraćam u MMA. Potpisat ću s jednom MMA promocijom. Nisam još donio odluku, ali vrlo sam blizu PFL-a ili ONE-a - otkrio je 36-godišnji kamerunski teškaš u MMA Houru Ariela Helwanija.

Iz perspektive hrvatske borilačke publike, osobito je zanimljiva varijanta u kojoj bi Ngannou svoj put nastavio pod okriljem PFL-a budući da je pobjednik prošlosezonskog teškaškog turnira navedene američke organizacije - Ante Delija (23-5). Najbolji hrvatski MMA teškaš i član Cro Cop teama krajem studenog prošle godine nokautirao je Matheusa Scheffela u prvoj rundi finalnog obračuna, te se okrunio naslovom prvaka i osvojio izdašnu nagradu od milijun dolara.

Nova sezona PFL-ovog "heavyweight" turnira kreće 7. travnja, a priredbu u Las Vegasu predvodit će obračun Delije i bivšeg UFC-ovog borca Yorgana De Castra (9-3).

Unatoč tome što je teškaški roster već formiran, nije nerealno da PFL, u slučaju potpisivanja Ngannoua, pronađe način kako da Kamerunca uvrsti u ovosezonski turnir. S obzirom na to će da ih taj eventualni "transfer" skupo platiti i da bi Ngannouov dolazak značio veliki komercijalno-marketinški iskorak za čitavu organizaciju, vrlo je teško zamisliti scenarij u kojem bi Predator ostao "na klupi".

PFL već neko koketira s Ngannouom, a budući da je on sad i javno priznao kako je blizu prelaska u njihove redove, čini se da bi konačan dogovor vrlo skoro mogao biti postignut. Ako se taj scenarij realizira, borba između PFL-ovog prvaka Delije i jednog od najopasnijih nokautera današnjice postala bi pitanje trenutka.

Linker
25. travanj 2024 03:44