Roberto Soldić

 SEBASTIAN RUDNICKI/ KSW
TVRDE NIJEMCI

Novi Hrvat u UFC-u!? Cure detalji s velikog sastanka, Soldiću nude nešto što nisu ni Conoru McGregoru

Sastanak UFC-a i Soldića navodno se odvio prošlog vikenda u Londonu, a ponuda je i više nego atraktivna
Piše: SNObjavljeno: 23. ožujak 2022. 23:06

Ono što se godinama najavljivalo uskoro bi moglo dobiti službenu potvrdu. Najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić na korak je do dolaska u UFC! Barem su to informacije kojima raspolažu brojni poljski mediji, ali i njemački BILD.

Soldić je već godinama jedan od najboljih europskih MMA boraca i aktualni KSW-ov prvak u velter i srednjoj kategoriji. Njegovi navijači, ali i brojni stručnjaci mišljenja su da je odavno prerastao poljsku promociju te da je došlo vrijeme za test na najvećoj svjetskoj pozornici. A UFC kao lider u ovom svijetu to definitivno je.

Vijest o pregovorima Soldića i UFC-a potvrdio je i najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani.

Bild otkrio detalje

Ugledni njemački medij tvrdi da je nokauter iz Viteza dobio ponudu kakvu po dolasku u UFC nije imao ni, recimo, Conor McGregor te da bi u slučaju tri pobjede iz prva tri meča trebao dobiti priliku u najvećoj mogućoj borbi - onoj za pojas UFC-ovog prvaka. Soldić bi navodno kao član UFC-a trebao nastupati u velter kategoriji, a tamo je aktualni prvak Kamaru Usman, za mnoge trenutno najbolji borac s UFC-ovog rostera.

Sastanak UFC-a i Soldića navodno se odvio prošle subote u Londonu gdje je UFC organizirao svoju najnoviju priredbu. Razni izvještaji govore da su pregovorima prisustvovali i Hunter Campbell, jedan od UFC-ovih direktora, te matchmaker Mick Maynard.

Soldić je, spomenimo, u profesionalnoj karijeri ubilježio 20 pobjeda i tri poraza. U posljednjih sedam nastupa je neporažen, a najveću pobjedu ostvario je upravo u zadnjem kada je u prosincu prošle godine teško nokautirao legendarnog Mameda Khalidova, inače najveću zvijezdu u povijesti KSW-a.

'RoboCop' po ugovoru s KSW-om ima još jednu borbu i bit će zanimljivo vidjeti kako će Poljaci reagirati na ovu vijest...

Linker
24. travanj 2024 18:31