Luka Žuljević i izbornik Miljenko Šarac

 privatna arhiva
EP KICKBOXING

Novi veliki dan za Hrvatsku! Splitska lavica i sramežljiivi ubojica iz Zagreba spektakularno stigli do finala

Još jedan dan velikih uspjeha za hrvatski kickboxing u Turskoj, osigurano ukupno 14 borbi za zlato
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. studeni 2022. 16:32

Hrvatska kickboxing reprezentacija zaustavila se na brojci - 14. Toliko će borkinja i boraca imati u velikim finalima Europskog prvenstva u Antaliyi, koja će održati danas i sutra. Nakon devet finala izborenih u srijedu, u četvrtak je stiglo još pet. Tako je Hrvatska održala svoj "kickboxing brend", opet je na velikim natjecanjima među najuspješnijim zemljama. Nova finala izborili su Antonija Zec, Gaj Čosić, Andrej Kedveš i Gaj Čosić u ringu, te Lucija Regvat i Luka Žuljević na tatamiju. U polufinalima su zapeli Sara Pešut, Ela Znaor i Jure Drlje na tatamiju te Ante Buzov i Vito Košar u ringu.

Posebno atraktivna i dramatična borba bila je ona Antonije Zec, borkinje splitskog Pit Bulla. Zec, ali zapravo prava lavica, srca velikog poput Velebita, bila je u bodovnom zaostaku, činilo je da je brod za finale otplovio, ali onda je krenula u napad i doslovce u posljednjoj sekundi zadala udarac koji ju je odveo u finale. Tako to rade najveće majstorice ovog sporta. Nažalost, posljednja sekunda je finala koštala našu predstavnicu na tatamiju Saru Pešut, ona je primila udarac koji ju je odveo u poraz.

Još je jedna hrvatska borkinja ostvarila fantastičnu pobjedu. Bila je to cura iz Zagreba, Lucija Regvat na tatamiju. Djevojka koju zovu "sramežljivi ubojica" osvaja medalje na velikim natjecanjima od 2015. Ali još nema zlato s europskih i svjetskih prvenstava, Turska je prilika da stigne i do najsjajnije medalje. Njen trener Vanja Rehak glasno je slavio pobjedu, sad se ZG-društvo sprema za finale...

Jedan od naših najboljih kickboksača Andrej Kedveš u finale se plasirao prekidom. Ukrajinski borac naletio je na udarac, glava je nastradala, sudac je morao prekinuti meč. S nestrpljenjem očekujemo Kedvešov nastup u velikom finalu. Briljantan je bio svjetski prvak na tatamiju, Luka Žuljević kojem je trener jedan od dva izbornika ringovnih disciplina, Miljenko Šarac. Borio se protiv Turčina, naravno da je cijela dvorana gromko naivjala za domaćeg borca. Ali mogla je za njega navijati i cijela Turska, Luka mu nije dao nikakve šanse, superiorno je stigao do finala. Baš kao i nova velika nada hrvatskog kickboxinga, Gaj Čosić koji je u ringu totalno nadvisio svog suparnika, nije mu ponudio niti mrvice. Izgleda kao čovjek koji može uzeti naslov europskog prvaka.

Moramo svakako spomenuti i činjenicu da je naši kickboxing suci sam vrh. Tomislav Novosel je šef ringa, Boris Pavičić šef tatamija. Imamo ovdje i trećeg kvalitetnog suca, Ivana Ješića. Predsjednik Saveza Tomislav Bilandžić samo se smješka i uživa u dosezima reprezentacije...

Danas kreću finala, Hrvatska juriša u berbu zlatnih medalja.

Linker
19. travanj 2024 15:49