Muhamet Deskaj

 DAVORIN OLIVARI
SP U KICKBOXINGU

Show Muhameta Deskaja, Sara Pešut u bolovima herojski do pobjede! Dvoranom se orilo: ‘Hrvatska, Hrvatska‘

‘Uvijek mi je najteža prva borba na velikim natjecanjima. Ali kad prvu ‘probijem’, onda ide sve nabolje‘
Piše: Davorin Olivari iz PortugalaObjavljeno: 21. studeni 2023. 09:38

Hrvatska, Hrvatska, Hrvatska... Orilo se jučer u gradskoj sportskoj dvorani u Albufeiri. Naše borkinje i borci podržavali su glasnim navijanjem jedni druge, davali su savjete, veselili se pobjedama, bili tužni zbog poraza. No, tako je to na ovakvim velikim natjecanjima, neki odlaze u dalje natjecanje i traže medalje, neki moraju otpasti na prvim stepenicama.

Na kraju dana ili ako hoćete, na kraju velikih natjecanja, Hrvatska obično ima više veselih lica, jer je uvijek više - pobjeda!

Profesorska borba Gaja Čosića

Svjetsko prvenstvo je sjajno za Hrvatsku na tatamiju otvorio Petar Jaman, inače borac kojeg smo godinama gledali u ringu kako svojim udarcima “otkida glave” suparnicima. Sad je Pero Bombardero preselio na tatami, u disciplini kick light ne smije previše jako udarati, to se ne smije. Međutim, on i kad “lagano” udara protivniku ne nudi previše prilika. Amerikanca Davida Muhammada slao je na pod, čovjek nije znao tko mu glavu nosi. Jaman je dominanto trijumfirao....

Sjajnu borbu gledali smo u sudaru Muhameta Deskaja i Turkmenistanca Ikramova u ringovnoj disciplini low kick. Sve je prštalo od udaraca, Deskaj, jedan od najboljih hrvatskih kickboksača, je stigao do pobjede majstorskom izvedbom. Makar, na kraju borbe, nije bio skroz zadovoljan.

- Uvijek mi je najteža prva borba na velikim natjecanjima. Ali kad prvu ‘probijem’, onda ide sve nabolje, bolje iz borbe u borbu. Tako da ću u slijedećem nastupu ponuditi više nego što ste danas vidjeli - kazao je Deskaj.

Profesorski je borbu u ringu odradio Gaj Čosić, protiv domaćina Amorima. Dominirao je tijekom kompletne borbe, bodovna prednost na kraju je bila ogromna u korist hrvatskog borca.

- Bio je to dobar ulet u Svjetsko prvenstvo - kazao je Gaj, jedna od velikih uzdanica nacionalne reprezentacije.

image

Zvonimir Čikotić

DAVORIN OLIVARI

Marco Opšivač je totalno izdominirao suparnika s Kosova, isto kao i Ante Verunica koji izgleda sjajno, borca iz Kuvajta. Dečki su prezentirali vrhunske izvedbe, ako tako nastave, moglo bi biti još dobrih vijesti iz ringa. Anđela Panžda je pak odlično obavila svoj posao protiv cure iz Uzbekistana, od prve do zadnje sekunde kontrolirala je borbu, ponudila je i nekoliko atraktivnih poteza. Nažalost, iako se borila kao lavica, Željana Piteša nije uspjela. Kao što su protivnicama morale priznati da su bolje Dea Bolačna i Lee Lalić.

Velika najava Pozderovića

Još jedan majstor ostvario je trijumf na tatamiju. Zvonimir Čikotić je u žestokom okršaju pobijedio Ukrajinca Babenka. Bila je to borba do iscrpljenja, ali naš Zvone bio je bolji i zasluženo skupio više bodova. Na tatamiju je zablistala i Sara Pešut, koja je veći dio borbe odradila s velikim bolovima u leđima, ali je hrabro izdržala i stigla do pobjede nad Nizozemkom Fux. Vrhunsku predstavu pružio je Eman Pozderović koji je svladao Austrijanca Trlea u sjajnom, nadmoćnom stilu. Eman je najavio velike mogućnosti i možebitni lov na medalju. Mlada hrvatska nada u disciplini point fighting Lorena Gazilj pobjedila je neugodnu suparnicu iz Gvatemale. Lorena ima sve predispozicije za vrhunsku karijeru, ona je ‘obiteljski projekt’, trener joj je otac, nekdašnji veliki šampion Pero.

U ringu su poraženi Petar Mišura, bolji od njega bio je Turčin Uclan, Borna Manojlović također od Turčina Ozera, Filip Matić od Kazahstanca Bodauova. Na tatamiju su poražene Ela Znaor, Karla Bobanović, Lara Mihalić i Mateo Dudarić.

Linker
19. travanj 2024 23:27