Orange Pics Bv/alamy/alamy/profimedia
LOŠA NOĆ U NIZOZEMSKOJ

Šok u Rotterdamu! Tariq Osaro nokautirao Plazibata pred dvoranom punom hrvatskih navijača

Najbolji hrvatski kickboksač izgubio je najvažniji meč u dosadašnjem dijelu karijere
Piše: Igor Feješ, Fight SiteObjavljeno: 17. lipanj 2023. 23:18

Željno smo iščekivali meč između Antonija Plazibata i Kevina Tariqa Osara, ali nažalost, najbolji hrvatski kickboksač pretrpio je težak poraz u Rotterdamu. Njegov timski kolega Kevin Tariq Osaro odradio je najbolji meč u dosadašnjoj karijeri i apsolutno je deklasirao Plazibata, piše Fight Site.

Već od samog početka meča, vidjelo se da bi ovo mogla biti teška večer za Antonija Plazibata. Tariq Osaro izgledao je iznenađujuće dobro unutar ringa i bez većih problema eskivirao je većinu Plazibatovih napada. Pokazao se Osaro već u prvoj rundi jako opasan udaracima koljenom u klinču, ali najviše je oduševio kvalitetnom obranom od Plazibatovih napada.

Kako je meč odmicao, tako je Plazibat sve više promašivao i trošio energiju. Jedan od najzanimljivijih trenutaka dogodio se krajem druge runde. Plazibat je krajem te runde pritisnuo Osara uz konope i dvojica teškaša upustili su se u otvorenu razmjenu. Zvono za kraj runde oglasilo se tijekom razmjene, Plazibat i Osaro nastavili su bacati udarce, a sudac se odlučio ubaciti između njih. Bio je to jako hrabar potez Edwarda Strijkerta kojeg je Plazibat pogodio desnim krošeom i bacio ga je u nokdaun.

Organizatori su brzo reagirali i uveli su zamjenskog suca, a nešto ovakvo uistinu rijetko viđamo. No, ta razmjena nažalost bila je posljednja konkretnija stvar koju je Plazibat napravio u tom meču. Osaro je rutinski uzeo i treću rundu, a u četvrtoj rundi Plazibat je već vidno kondicijski pao. Nakon dvije i pol minute četvrte runde, Plazibat je pogodio samo dva udarca u toj rundi i to vam dovoljno govori u kakvom je stanju bio.

Plazibatov kut pokušao je ‘‘probuditi‘‘ Plazibata između četvrte i pete runde, ali govor tijela našeg borca nije bio dobar i bilo je jasno da neće doći do pobjede u ovom meču.

Ne samo da nije došao do pobjede, nego nije na kraju izdržao niti do samog kraja. Otprilike minutu i pol prije kraja meča, Osaro je pritisnuo Plazibata u kut i serijom snažnih udaraca pokušavao ga je poslati na pod. 67 sekundi prije kraja meča Plazibat prvi put završava u nokdaunu, a ispostavilo se da je to bio i završetak meča. Nije se hrvatski teškaš uspio pridići nakon toga i Osaro je slavio tehničkim nokautom.

Komentatori su nedugo nakon meča otkrili kako je Plazibat slomio lijevu ruku još u prvoj rundi, ali treba reći da je Osaro odradio perfektan meč i zasluženo je došao do najveće pobjede u karijeri.

Osaru je ovo 25. pobjeda u profesionalnoj karijeri (25-2-2), a Plazibat je upisao svoj peti poraz (22-5-0). Prava šteta što je Plazibat izgubio ovaj meč za status privremenog prvaka, jer sada će ponovno morati izboriti i status sljedećeg izazivača za titulu. Još od desetog mjeseca 2021. godine Plazibat je bio prvi u poretku izazivača upisao je dvije pobjede nakon toga, ali treći meč bio je koban za njega.

Ne sumnjamo da će se Plaza vratiti jači nego ikad prije i još je pregršt sjajnih mečeva pred 29-godišnjim hrvatskim teškašem.

Inače, Plazibat je tijekom ovog meča uživao gromoglasnu podršku hrvatskih navijača kojih je bilo oko sedam tisuća na tribinama Ahoy Arene. Među publikom se našla i HNS-ova delegacija koju je predvodio predsjednik Marijan Kustić, a u sklopu delegacije našao se i Mario Mandžukić.

Linker
28. travanj 2024 09:23