Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
OKRŠAJ U RIJADU

Stigla potvrda spektakularne borbe: ‘Ako Fury nastavi bježati, Usik će se boriti s Hrgovićem‘

Kralj cigana je već dva puta odgađao borbu protiv ukrajinskog borca
Piše: SNObjavljeno: 18. veljača 2024. 11:23

Meč za prvaka svijeta teške kategorije između Oleksandra Usika i Tysona Furyja očekuje nas 18. svibnja u gradu Saudijske Arabije Rijadu. Borba je već dva puta otkazana zbog čega joj se boksački svijet veseli još i više. Ako opet dođe do odgode zamjena će biti Filip Hrgović. Usikov trener Sergej Lapin nada se ipak da to neće biti slučaj i da će se Kralj Cigana pojaviti u ringu.

- Nadam se da će Usik konačno dobiti šansu da 18. svibnja riješi račune s Furyjem. Ipak, ako on nastavi bježati mi smo se već osigurali. Ako Fury odustane od borbe protivnik će biti Filip Hrgović - rekao je Lapin i dodaje kako je i Turki Alalshikh, prvi čovjek u organizaciji ‘evenata‘ na saudijskom tlu, potvrdio da je El Animal rezerva.

Zadnji meč Fury je imao s bivšim UFC-ovim prvakom Francisom Ngannouom u listopadu prošle godine. Britanac je tad pobijedio odlukom sudaca, ali kamerunski-francuski majstor kombiniranih borilačkih vještina pružio je sjajan otpor te je u jedom trenutku čak i nokautirao Furyja.

- Ako se konačno pojavi u ringu 18. svibnja to će biti noćna mora za njega. Nikad protiv sebe nije imao boksača ovakvog nivoa. Ngannou je razotkrio sve njegove slabosti. Njegovo vrijeme je prošlo, njemu sada i sparing partneri predstavljaju veliki problem - ocijenio je Lapin Furyja.

Britanac je već dva puta otkazao borbu protiv Ukrajinca. Saudijci su prvobitno planirali da se borba održi 23. prosinca, ali događaj je morao biti odgođen zbog ozljeda koje je Fury zadobio u meču protiv Ngannoua. Kao novi datum određen je 17. veljače, ali ni to se nije ostvarilo zbog posjekotine iznad oka koju je Kralj Cigana dobio tijekom treninga.

Linker
07. travanj 2024 06:34