Oleksandr Usyk (desno)

 PAVLO_BAGMUT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
VELIKA ZVIJEZDA

Svjetski prvak u paklu rata: ‘Nadam se da će preživjeti, čuo sam da nas Putin ne voli...‘

‘Želim gledati meč njega i Tysona Furyja, nadam se da su svi tamo sigurni...‘
Piše: SNObjavljeno: 20. ožujak 2022. 13:18

Prvak svijeta u teškoj kategoriji Oleksandr Usyk i dalje se nalazi na ukrajinskom području. Jedan od najboljih, a za neke i najbolji boksač današnjice, umjesto priprema za obranu titula koje je oduzeo Anthonyju Joshui, danas se bavi obranom Ukrajine u koju se vratio nedugo nakon što je krenula ruska invazija.

"Ne želim pucati, ne želim nikoga ubiti, ali ako me pokušaju ubiti, onda neću imati izbora", nedavno je izjavio Usyk u razgovoru za CNN za koji se javio izu jednog podruma u Kijevu.

I dok čitav svijet čeka završetak rata čije se posljedice osjećaju diljem planete, s posebnim nestrpljenjem i boksačka zajednica čeka povratak jednog od svojih najjačih predstavnika.

"Želim gledati meč Tysona Furyja i Oleksandra Usyka. Stvarno mi se sviđa Ukrajinac. Usyk je vrlo, vrlo, vrlo pametan borac. Nadam se da će ostati živ nakon ovoga rata. Čuo sam da Putin ne voli boksače. Nadam se da su svi sigurni. Sviđa mi se njegova osobnost. Ne samo da je sjajan borac, on je i sjajna osoba", poručio je američki boksač Rolando Romero prema pisanju Sport.ua portala.

Podsjetimo, Usyk osim svjetskih titula ima i onu olimpijsku koju je prije 10 godina osvoji u Londonu. Danas je vlasnik WBA, IBF, WBO i IBO pojaseva, a osim njega, u obranu Ukrajine među prvima je uskočio i Vasiliy Lomachenko, dvostruki olimpijski i bivši svjetski prvak.

Linker
27. ožujak 2022 15:15