Alessandro Capone

 GORAN SEBELIC Cropix
‘IL CAPO‘

Talijana su doveli kao ‘janje za klanje‘, a sada napada vrh: ‘Provokacije mi izmame osmijeh‘

Alessandro Capone publici najveće regionalne MMA organizacije predstavio se na FNC-u 12
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 22. travanj 2024. 21:15

Vjerojatno ste više puta u životu mogli čuti izraz "janje za klanje". U niši borilačkih sportova vrlo često možemo vidjeti praktičnu primjenu ovog izraza. Borac A dovede se borcu B kao topovsko meso te se očekuje da će borac B pobijediti i nastaviti graditi svoju karijeru.

Ipak, postoje slučajevi kada borac A iznenadi sve i pobijedi. Ovakav slučaj ne vidimo previše često, ali kad to i bude slučaj, teško je reći da nismo impresionirani. Naš današnji sugovornik vjerojatno se može poistovjetiti s nečim što smo napisali. Riječ je o talijanskom MMA borcu Alessandru Caponeu (5-4, 2-0 FNC).

image

Alessandro Capone

SCREENSHOT/YOUTUBE/FNC

‘Život borca je težak i zahtjevan‘

On se publici najveće regionalne MMA organizacije (Fight Nation Championship) predstavio na prošlogodišnjoj priredbi u Puli (FNC 12) kada se borio protiv Demahmeta Sinanija. Iako je borilačka javnost očekivala laku pobjedu Kosovara, Capone je izdominirao te slavio gušenjem u drugoj rundi. Zatim se krajem godine borio u Sarajevu (FNC 14) protiv Rusija Mineva te opet slavio kao "underdog" nokautom u prvoj rundi.

Idući nastup pod okriljem FNC-a imat će 5. svibnja u Medulinu, a prvo pitanje je "bečki klasik", kako idu pripreme?

- Treninzi idu dobro, život borca ​​je jako težak i zahtjevan, ali to je moj posao, sve će ići kako treba, osjećam to - kazao nam je za početak "Il Capo".

Protivnik će mu biti još jedno dobro poznato lice unutar FNC-a, Luka Giorgadze. On ima dva meča u organizaciji, prvi je izgubio od Marka Bojkovića na FNC-u 5 u Zaboku, a na FNC-u 10 u Ljubuškom pobijedio je Denislava Hadžijeva.

image

Alessandro Capone

GORAN SEBELIC Cropix

- Luka je jak sportaš, pokazao je da ima tvrdu i vrlo jaku bradu, ali testirat ću ga, zanima me da ga testiram može li izdržati snagu mojih udaraca.

Da je vrlo dobar udarač saznali smo upravo u ta dva meča protiv Sinanija i Mineva. Već smo napomenuli da je u oba meča morao nastupiti protiv favorita i prospekata, no ugasio je "hype" i jednog i drugog. Talijan nam je otkrio zašto je to bila normalna pojava, ali i da mu je cilj uvijek isti:

- Nitko me nije poznavao, niti me ikada prije vidio kako se borim i razumljivo je da sam počeo kao ‘underdog‘, ali mogu samo reći da sam stigao u FNC i da želim samo jedan rezultat: pobjedu - odlučno govori.

Bojković, Jason, Bažant...

Odmah nakon meča u Sarajevu prozvao je Daniela Bažanta. Miljenik fanova predvodi priredbu u Medulinu gdje nastupa i Capone, što znači da bismo mogli vidjeti, u slučaju pobjede obojice, sučeljavanje u kavezu. Capone je po ovom pitanju bio kratak, ali veoma jasan.

- Ako Bažant i ja pobijedimo, ništa se ne mijenja.

Nakon što je pobijedio Mineva, prozvao ga je Bojković. Srpskog borca zabolio je poraz njegovog prijatelja i želio je osvetiti to, a talijanski borac nema ništa protiv toga, a naveo je ime još jednog borca kojeg želi u svom rezimeu:

- Provokacije mi izmame osmijeh jer kad se zatvore vrata kaveza, vrijeme za razgovor je gotovo! Bojković? Zašto ne.. čak i ako se bori u višoj kategoriji, zašto ne? Volio bih se boriti i s Ronyjem Jasonom, on je bivši UFC borac i dobro je imati takvo ime za protivnika - kazao je.

image

Alessandro Capone

GORAN SEBELIC Cropix

Ako pobijedi Giorgadzea, bit će na 3-0 u FNC-u. Sprema li se napad na pojas?

- Pojas? Može!

Kao što smo već spomenuli, meč se održava u Medulinu, mjestu koje je blizu Italiji. Za očekivati je da će "Il Capo" imati svoju publiku na tribini...

- Apsolutno, moja obitelj i prijatelji sigurno će me doći gledati!".

Kad smo ga za kraj upitali kako točno predviđa borbu, rekao je da će to prepustiti drugima, a fanovima poručio:

- Nemojte propustiti meč!

Linker
30. travanj 2024 01:58