Privatni album
ČUDESAN REZULTAT

Tri hrvatske sestre ispisale povijest SP-a! ‘Ne znam je li ovom planetom ikad hodao ponosniji otac!‘

Tri sestre, dvije su svjetske prvakinje, jedna je brončana! To ima samo Jastrebarsko...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. listopad 2022. 23:01

Jastrebarsko je u ludoj veselici dočekalo svoje sportske junakinje i junake koji su se vratili s kadetskog i juniorskog kickboxing Svjetskog prvenstva u talijanskom Jesolu. Ovacije, skandiranje, mažoretkinje... Cure i dečki iz Kickboxing kluba Jastreb kojeg vodi bivši veliki majstor Željko Derdić postali su glavna priča ovog grada. Ali jedna priča je zaista za povijest. Tri sestre Matić - Dora, Eva i Paola ušle su u povijesne almanahe ovog sporta u kojem je Hrvatska u svjetskom vrhu, bile su autorice pravog sportskog čuda.

Eva je postala prvakinja svijeta u kategoriji CH F do 27 kilograma u disciplini pointfighting. Apsolutna tehničko-taktička nadmoć nad suparnicama dovela ju je do svjetskog trona. Dora je najbolja na Globusu u disciplini pointfighting u kategoriji mlađih kadetkinja do 37 kilograma. Dora je svladala svoje suparnice boljom tehnikom, taktikom, ali i fantastičnim fokusom i neviđenom željom, pristupom. Paola je osvojila brončanu medalju u disciplini light contact u kategoriji starijih kadetkinja iznad 65 kilograma. Paola se borila s protivnicama koje su imale i po 20 kilograma više od nje, dala je sve što zna u borbama. Zaustavljena je tek u polufinalu podijeljenom odlukom sudaca, ali bronca je također sjajan doseg.

image

Najmoćnija jaskanska obitelj: otak Henrik Matić (lijevo), kćeri Dora, Paola i Eva, te glavni trener Željko Derdić

Privatni album

Obiteljski projekt

Tri sestre, dvije su svjetske prvakinje, jedna je brončana! To ima samo Jastrebarsko, samo Kickboxing klub Jastreb, ponos jaskanskog kraja. Inače, za one koji možda ne znaju, Jastrebarsko, popularno zvano Jaska, s oko 15 tisuća stanovnika, omiljeno su izletište Zagrepčana i garantirano ćete se zaljubiti u čarobne krajolike, vinorodne brežuljke, prirodne rezervate, te brojne kulturno-povijesne spomenike ovog čarobnog mjesta. U okolici Jastrebarskog nekoliko je atraktivnih izletničkih odredišta - Ornitološki rezervat Crna Mlaka, Plešivička vinska cesta i najviši vrh Samoborske gore, Japetić. Ali nakon nevjerojatnog uspjeha sestara Matić, Jaska je postala poznata i po kickboxingu, sad osim vinske mogu imati i svoju “kickboxing cestu”.

Eva, Dora i Paola su obiteljski projekt. Otac Henrik, bivši borac i međunarodni kickboxing sudac im je trener uz jednog od izbornika hrvatske kickboxing reprezentacije, legende Željka Derdića.

- Ne znam je li ovom planetom ikad hodao ponosniji otac - kaže nam tata Henrik

Drago nam je zbog tate

Priča nam da je imao velika očekivanja od svojih cura, ali da su ovi rezultati zaista fenomenalni.

- Cure se dale sve od sebe, ali sve te medalje su posljedica kontinuiranog rada. Više puta su već osvajale europske i svjetske kupove, državna prvenstva, ovaj je bio šlag na tortu. Zahvaljujem se svima koji su pomogli doći do ovog velikog uspjeha. Posebna zahvala ide treneru i učitelju Željku Derdiću koji je i meni i mojim kćerima usadio ljubav prema ovom sportu. Uvijek mi je bezuvjetna podrška u svemu što radim. Zahvalio bih se i Sportskoj zajednici grada Jastrebarskog na sveobuhvatnoj podršci, te svima koji su sudjelovali na svečanom dočeku - kazao je tata Matić.

A što kažu velike prvakinje?

- Cijelo ljeto sam se odricala, skoro da se nisam družila s prijateljicama i prijateljima, samo sam željela postati svjetska prvakinja. Borbe nisam osjećala kao stres, više kao igru - kazala je Dora

Eva se samo smješkala...

- Presretna sam, sad svi u obitelji imamo svjetske medalje. Drago mi je zbog tate koji je cijelog sebe uložio u naše uspjehe.

Brončana Paola je grlila svoje sestre svjetske prvakinje...

- Neki mi kažu da imam srce ko’ Velebit... Imala sam ozljedu koljena, ali sam dala sve od sebe za ovu svjetsku medalju.

Definitivno, čudesna priča tri sestre iz Jastrebarskog.

Linker
30. ožujak 2023 22:34