Cain Velasquez

 Screenshot: Twitter, VIDEO: NBC Bay Area
ODBACIO JE SVOJ ŽIVOT

VIDEO: ‘Ovo nema smisla! Seksualni predator i pedofil je na slobodi, a legenda u zatvoru bez jamčevine‘

Danas je Velasquez daleko od svjetala pozornice i bilo kakvog doticaja s normalnim životom
Piše: SNObjavljeno: 20. listopad 2022. 16:36

"Odbacio je svoj život onoga trenutka kad je u naletu ljutnje, bijesa i nekontroliranih emocija odlučio uzeti pravdu u svoje ruke", tako je još u svibnju u razgovoru s novinarom MMA Fightinga govorio Steve Cooley, pravnik koji je komentirao mučan slučaj bivšeg UFC-ovog prvaka Caina Velasqueza.

Velasqueza borilački svijet pamti kao jednog od najboljih teškaša u povijesti, čovjeka iza kojeg su nezaboravne bitke i velike pobjede poput onih nad Juniorom dos Santosom (2X), Antoniom Rodrigom Nogueirom i Brockom Lesnarom.

No, danas je 40-godišnji Cain daleko od svjetala pozornice, UFC-ovog kaveza i bilo kakvog doticaja s normalnim životom. Umirovio se još tamo 2019., ali 28. veljače 2022. krenula je nova borba. Od tog datuma Velasquez dane provodi iza rešetaka čekajući suđenje za pokušaj ubojstva. Prijeti mu duga zatvorska kazna, ali on i dalje ima veliku podršku svojih fanova, ali i brojnih poznatih lica.

Podsjetimo, Velasquez je tog kobnog dana za metu imao čovjeka imena Harry Goularte. Riječ je o osobi koju se povezuje sa slučajevima pedofilije i seksualnog zlostavljanja, a isti je navukao bijes ikone MMA sporta jer je navodno zlostavljao njegovog četverogodišnjeg sina.

Cain je u lovu na Goluartea koristio vatreno oružje, a prilikom ispaljivanja hica pogodio je njegovog očuha nanijevši mu ozljede koje nisu bile opasne po život.

Velasquez je, dakle, iza rešetaka već skoro pa punih osam mjeseci, a ovoga tjedna vratio se na sud zbog pripremnog ročišta. Pojavio se pred sucem drugi put u tjedan dana, ali je njegova obrana u ponedjeljak tvrdila da nema dovoljno vremena za pregled informacija koje su im odsad lako dostupne, kao i da se trebaju prilagoditi na ono što im neće biti dopušteno prikupiti. Kao rezultat, pripremno je ročište pomaknuto za 7. studenog.

Rijetke su situacije u kojma je video kamerama bilo dopušteno snimanje sudskih postupaka u ovom slučaju, no NBC Bay Area uhvatio je kratki kadar Velasqueza u razgovoru s odvjetnicima Markom Geragosom i Renee Hessling.

- Činjenica da naš klijent sjedi u zatvoru bez jamčevine, a navodni predator je vani i očito je slobodan da nastavi sa svojim poslom... Ne poznajem nikoga u pravnom sustavu ili izvan njega tko misli da to ima ikakvog smisla, rekao je Geragos novinarima ispred sudnice.

Američki mediji navode da je vjerojatno aludirao na nedavnu odluku suca okruga Santa Clara po kojoj je Goularteu dopušteno da se vrati na posao kao građevinski radnik.

Nedavno se oglasio i Khabib Nurmagomedov:

- Svatko s imalo poštovanja prema sebi te svatko tko voli svoju obitelj, napravio bi identičnu stvar kao i Cain. Pa dajte, nitko neće razmišljati o zakonima ili nečem takvom u trenucima kad se radi o vašoj obitelji. Morate štititi svoju obitelj. Ako životinje štite svoje obitelji, naravno da će to raditi i ljudi. Spominje se zatvorska kazna, ali ja ne razumijem sve te stvari. Ovo nije pošteno. On je u zatvoru, a drugi tip je vani, na slobodi. Što s njime? Pritvorite i njega također. On je opasniji po okolinu od Caina Velasqueza, komentirao je slučaj bivši UFC-ov prvak i nekadašnji Cainov kolega iz American Kickboxing Academy tima.

image

Cain Velasquez (17. veljače 2019. godine) uoči početka posljednje borbe u karijeri (vs. Francis Ngannou)

USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Linker
20. travanj 2024 08:45