Veronika Vilk

 HHS
NA KROVU SVIJETA

Bravo, Veronika! 17-godišnje čudo od djeteta nakon europske uzelo i svjetsku kadetsku krunu

Naša sjajna mlada hrvačica u finalu je ekspresno, tušem sredila Indijku i uzela zlato u Istanbulu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. kolovoz 2023. 19:11

Slatinjanka, Veronika Vilk nakon nedavnog naslova prvakinje Europe, sada je dodala i naslov prvakinje svijeta u hrvanju, za djevojke do 17 godina! Sjajna mlada hrvačica iz Podravine je u finalu Svjetskog prvenstva do 17 u Istanbulu, za samo 55 sekundi, tuširala Indijku Srishti Srishti i osvojila zlato u kategoriji do 69 kg.

Veronika Vilk je skrenula pozornost na sebe ove godine kada je u Tirani, na Europskom prvenstvu do 17 godina osvojila zlato, a što je ujedno bilo prvo zlato hrvatskog ženskog hrvanja u povijesti. Bilo je to nedavno, u lipnju ove godine, a do prvog je mjesta došla s četiri pobjede tušem. Sada je na isti način, u osvit državnog praznika, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja, na najljepši mogući način darivala primarno sebe, pa onda i Hrvatsku novom kolajnom.

image
IVAN PERIC Cropix

Nakon što je prijašnjih godina osvajala bronce na EP za mlađe kadetkinje, pa onda i na kadetskom EP i SP, ove je godine jednostavno eksplodirala. Cijele 2023. nema niti jedan poraz, ruši, tušira, pobjeđuje sve suparnice redom, neovisno kako se zonu, neovisno natjecanju. Ove je godine osvojila Prvenstvo Balkana, Croatia Open, pobijedila je i na jakom međunarodnom Wrestling Festivalu u Poreču. Podrazumijeva se da je osvojila naslov kadetske, ali i juniorske prvakinje Hrvatske. Jasno, i već spomenuto EP do 17 u Tirani. Sada je sve uzdignula i na globalnu razinu. Više od ovog nema. Mislimo... zasad jer Veronika ima jednu ideju, cilj.

- Moj najveći sportski san je nastupiti na Olimpijskim igrama, a budući da imam tek 17 godina nemam pravo ići na kvalifikacije za Igre u Parizu pa se moram okrenuti onima iz 2028. koje će se održati u Los Angelesu.

Tako je Veronika zborila nakon europskog kadetskog zlata u lipnju u Albaniji. Članica HK Slatina, s tim da trenira zadnjih godinu dana u koprivničkoj Podravci, budući da srednju školu u Koprivnici pohađa, bez premca je daleko najveća nada, sada već osvjedočeni talent hrvatskog ženskog hrvanja.

Linker
25. travanj 2024 16:38