Karlo Kodrić

 UWW
HRVAČKO SP DO 23 GODINE

Brončana medalja za Karla Kodrića, Matej Mandić u borbi za svjetsko zlato u Tirani

Član zagrebačkog Metalca je svladao redom Amerikanca, Armenca, Poljaka i Finca
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. listopad 2023. 12:05

Hrvatsko hrvanje slavi broncu, ali bit će sigurno i još jedna medalja (zlato ili srebro) sa Svjetskog prvenstva do 23 godine koje se održava u glavnom albanskom gradu Tirani.

Naime, Karlo Kodrić (HK Petrinja) je osvojio treće mjesto u kategoriji do 82 kg nakon što je svladao Rahula Rahula iz Indije 11:0, potom Sabu Mamaladzea iz Gruzije 7:1. U polufinalu je bolji od Kodrića bio Rus bez nacionalnih obilježja Gonibov, 10:1. U prvoj borbi repasaža Kodrić je pobijedio prvo Poljaka Adama Mateusa Gardziola 8:3, a potom za broncu i Ukrajinca Ruslana Abdijeva, 3:0.

No, u finale se plasirao još jedan Hrvat. Matej Mandić (do 87 kg), član zagrebačkog Metalca je svladao redom Amerikanca Michaela Wiliama Altomera 12:4, u osmini finala Armenca Samvela Sargisjana 9:0. U četvrtfinalu je pak bolji bio od Poljaka Szymona Szymonowicza 10:2, da bi u polufinalu naš Matej Mandić svladao i Finca Walterija Harryja Latvalu, vrlo uvjerljivo 11:0.

Ovime je Mandić osigurao kolajnu, a samo o ishodu finalne borbe protiv Rusa Magomeda Abdulaviča Murtazalijeva ovisi hoće li ona biti zlatna ili srebrna.

Linker
26. travanj 2024 13:41