Cropix
HRVANJE

Huklek i Lizatović oprostili se od Svjetskog prvenstva, preostaju im još dva turnira za olimpijsku vizu

Svjetsko prvenstvo će se završiti u nedjelju borbama za medalju
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. rujan 2023. 19:41

Nade su bile velike uoči Svjetskog prvenstva u hrvanju u glavnom gradu Srbije. Petorica hrvača i jedna hrvačica, te nade ponajprije u mogućnost već u Beogradu izboriti Pariz. U dvije olimpijske kategorije u kojima smo imali težnje za takvo što, do 77 i 87 kg.

Nakon što je dva dana ranije Antonio Kamenjašević brzo poražen u kategoriji do 77 kg, ista je sudbina u subotu snašla i drugu našu nadu, "Hulka iz Sesveta", Ivana Hukleka. On je naime izgubio u 1. kolu od Gruzijca Lashe Gobadzea, 6-2.

U subotu smo imali još jednog predstavnika na strunjači. To je Ivan Lizatović u kategoriji do 63 kg. Počelo je dobro, uvjerljiva pobjeda protiv Mađara Krisztiana Kecskemetija, 4-0. U četvrfinalu je već čekao Bugarin koji nastupa pod zastavom Srbije, Georgoj Tibilov. Završilo je 5:2 za Ivanovog suparnika, Lizatoviću je još ostala nada u mogući repasaž, ali je ona propala nakon što je Tibilov u polufinalu izgubio od Murada Mammadova iz Azerbajdžana, 4-1.

Svjetsko prvenstvo će se završiti u nedjelju borbama za medalju, a glede olimpijske "vize", za naše borce preostaju još dva kvalifikacijska turnira, europski i svjetski, oba sljedeće godine.

Linker
03. svibanj 2024 08:39