DANIEL KASAP Cropix
VRHUNSKI REZULTATI

Još jedna, već treća hrvatska medalja na Zagreb Openu, Lizatović s broncom izašao iz Doma sportova

Dan prije završnog dana natjecanja, naši su reprezentativci osvojili i treću medalju
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. veljača 2023. 22:06

Ne sjećamo se je li ikad ijedan Ranking Series, turnir najvišeg ranga u svjetskom hrvanju bio uspješniji za Hrvatsku i hrvatsko hrvanje od jubilarnog 10. Zagreb Opena. Dan prije završnog dana natjecanja, naši su reprezentativci osvojili i treću medalju.

Nakon bronce Ivana Hukleka i Ive Gerić u petak, subotom je broncom optočio Ivan Lizatović (do 63 kg). Ivan je prvo svladao Latvijca Aleksandrsa Jurkjansa (3-2), potom je u četvrtfinalu bio bolji od Amerikanca Samuela Lee Jonesa (3-1). U polufinalu se već ispriječio izvanredno snažan Aref Hossein Khoun Mohammadi iz svjetske hrvačke velesile, Irana (1-7). Poraz u polufinalu je međutim našeg Ivana održao i dalje u borbi za medalju, za broncu. Nju je i dohvatio pobjedom nad Austrijancem Akerom Schmidom Al-Obaidijem (3-1).

image
Cropix

Osim Ivana Lizatovića, u subotu su u dvorani II Doma sportova nastupali još i Lana Nogić (do 57 kg), Milla Anđelić (do 72 kg), te dvojica reprezentativaca u kategoriji do 67 kg, Luka Ivančić i Domagoj Celiček. Lana, Luka i Domagoj su izgubili u prvoj borbi, dok je Milla Anđelić nakon borbe u skupini došla tik do medalje. Borila se za broncu i izgubila o Japanke Sumire Niikure (1-4).

U nedjelju, posljednjeg dana natjecanja na Zagreb Openu od Hrvata nastupaju: Luka Malobabić (do 72 kg), Filip Šačić (do 82 kg), Filip Smetko (do 97 kg), Vinko Prodanović (do 97 kg) i Kristian Lukač (do 97 kg).

Linker
26. travanj 2024 11:45