Grizli je napao dvojicu mladih hrvača

 SCREENSHOT/YOUTUBE
UŽAS U SAD-U

Medvjed napao dva mlada sportaša i teško ih unakazio: ‘Zubi su mi udarali u lubanju, grizao mi je kosti‘

Dvojica mladih hrvača iz SAD-a su jedva uspjeli preživjeti napad grizlija
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. listopad 2022. 23:37

Strašne vijesti stižu iz SAD-a. Dvojica mladih američkih hrvača su jedva preživjela napad medvjeda u divljim šumama Wyominga. Brady Lowry i Kendell Cummings su uživali u šetnji s još dvojicom prijatelja kada ih je napao grizli. Dok su dva prijatelja uspjela pobjeći, dvojica hrvača su se našla na meti medvjeda. Prvo je napao Lowryja, a onda je Cummings priskočio prijatelju u pomoć.

"Nisam htio izgubiti prijatelja. Na njemu je bio veliki medvjed i mogao sam pobjeći i tako najvjerojatnije ostati bez prijatelja. Ipak, odlučio sam ga spasiti", rekao je Cummings koji je u pokušaju da spasi prijatelja teško stradao:

"Mogao sam čuti kako njegovi zubi udaraju u moju lubanju. Osjetio sam i kako mi je grizao kosti, nekako su škripale. Dozivao sam Lowryja da se uvjerim da je dobro i mislim da me medvjed čuo. Nekako je kružio i ponovno me uhvatio", otkrio je Cummings za NBC.

Nakon nekoliko minuta borbe dvojac je uspio uplašiti grizlija koji se nekoliko puta vraćao i napadao, ali na kraju odustao od borge. Kako su izgubili mnogo krvi i bili teško ozlijeđenji nisu mogli potražiti pomoć.

Srećom, njihovi su se prijatelji vratili i napravili improvizirana nosila na kojima su ih odnijeli do prvog mjesta na kojima su mogli dobiti pomoć. Nakon toga su helikopterom prevezeni u bolnicu gdje su obojica hitno operirani. Lowry je zaradio šest vijaka u ruci, a Cummings je dobio 60 šavova na glavi i podvrgnut je plastičnoj operaciji zbog posjekotina na licu.

Linker
30. rujan 2023 04:00