Damir Krajac/CROPIX
SPEKTAKL U METROPOLI

Nenad Žugaj najavio Europsko prvenstvo: ‘Ovo je značajno isksutvo i prilika da se hrvaju s najboljima‘

Arena Zagreb uskoro će postati središte europskog hrvanja, a Hrvati imaju pravo nadati se uspjehu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. travanj 2023. 16:21

Za koji dan Zagreb i njegova Arena postat će središte europskog hrvanja. Ondje će se naime od 17. do 23. travnja održati seniorsko Europsko prvenstvo. Sport i natjecanje u kojem Hrvatska ima puno legitimno pravo nadati se uspjehu u vidu pa barem jedne medalje. U muškoj konkurenciji. Međutim, u Areni na zagrebačkom Laništu gledatelji će imati priliku bodriti i hrvatske hrvačice koje se tek trebaju okupiti...

- Na Europsko prvenstvo u Zagreb će četiri djevojke i to su sve vrlo mlade, juniorke u biti izuzev Ive Gerić koja je sad tek prva godina mlađeseniorskog staža - veli Nenad Žugaj, izbornik naše ženske hrvačke reprezentacije.

image

Nenad Žugaj

RONALD GORSIC Cropix

- Realno, za ove četiri naše reprezentativke će “špica” sezone biti juniorsko SP odnosno EP, što je u ljeto na rasporedu. Međutim, kada već imamo seniorsko EP u Zagrebu, to nam pruža priliku da one steknu ipak jedno značajno iskustvo. Prilika za pohrvati se s najboljima.

Cure se okupljaju predstojećeg ponedjeljka u Gospiću gdje će s reprezentativkama mlađih dobnih uzrasta trenirati gotovo pa do neposredno uoči natjecanja u Zagrebu. Među mladim djevojkama izdvaja se malo ipak Ludbrežanka Iva Gerić koja je baš u veljači, na Zagreb Openu što joj je bilo prvo seniorsko natjecanje osvojila broncu. U našu je hrvačku povijest ušla kao prva Hrvatica s medaljama na europskim prvenstvima mlađih uzrasta.

image

Iva Gerić

DAMIR KRAJAC Cropix

- Ona će ići i u kvalifikacije za OI u Parizu. Mlada je, ali po meni tek joj sada predstoji najviše rada, doduše i najbolje godine. Iva je predvodnica kako po stažu, tako po rezultatima, jedina s medaljama. Općenito, ulazak u borbu za medalju bi bio izvanserijski rezultat. Mi ipak njih sada ne treniramo u tom smjeru da ih opteretimo imperativom, rezultatom, već da prije svega daju maksimum. Za njih će Europsko prvenstvo biti veliko iskustvo, silan plus u njihovim karijerama koje su na samom početku - zaključio je izbornik ženske reprezentacije, Nenad Žugaj.

Linker
15. svibanj 2024 17:33