Veronika Vilk

 HHS
TRIJUMF U TIRANI

Povijesna hrvatska medalja! Imamo senzacionalno prvo zlato u ovome sportu na velikim natjecanjima

Mlada Slatinjanka ostvarila je istinski povijesni uspjeh, radi se o prvoj zlatnoj kolajni
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. lipanj 2023. 21:03

Senzacija iz Tirane, s Europskog juniorskog prvenstva u hrvanju, do 17 godina. Veronika Vilk je u kategoriji do 69 kilograma osvojila zlatnu medalju i naslov prvakinje Europe! Mlada Slatinjanka ostvarila je istinski povijesni uspjeh našeg hrvanja budući da se radi o prvoj zlatnoj kolajni za hrvatsko žensko hrvanje na velikim natjecanjima klase europskog prvenstva!

image

Veronika Vilk

HHS

image

Veronika Vilk

HHS

Veronika je "pomela" konkurentice u glavnom albanskom gradu. Sve četiri je svladala klasičnim tušem! Prvo je Veronika svladala Litavku Luku Stanelyte 3-0, zatim Mađaricu Alexandru Kitti Kollar 4-0 u četvrtfinalu. U poluzavršnici je tuširala i Srbijanku Evelin Ujhelji 5-0, da bi tušem okončala i finale nadjačavši Turkinju Elif Sevval Kurt.

image

Veronika Vilk

HHS
image

Veronika Vilk

HHS

- Sjajan je osjećaj stajati na vrhu, pogotovo što sam se borila pred dupkom ispunjenom dvoranom. Što se finala tiče, čim sam ušla u borbu primijetila sam da je Turkinja bila malo nauljena, što je jasno protivno propisima. To sam odmah javila treneru, no svemu tomu unatoč uspjela sam je nadmudriti, na kraju i tuširati za europsko zlato.

image

Veronika Vilk

HHS
image

Veronika Vilk

HHS

Oduševljen je dakako i njezin trener Nenad Žugaj.

- Dominirala je cijelo natjecanje, pobijedila je sve tušem, a ovo je nadmetanje još značajnije, samim time i uspjeh veći jer su se vratile Ruskinje i Bjeloruskinje. Ovo je stvarno čudesno lijepo - iz Tirane će trener prvakinje Europe.

image

Veronika Vilk

HHS

Linker
26. travanj 2024 13:19