Na fotografiji: Filip Sacic i Ranet Kaljola.
 

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
EUROPSKO PRVENSTVO

Šačić osigurao četvrtfinale u grčko-rimskom stilu, porazi Bešenića, Ivančića, Puklaveca i Smetka

Šačiću u četvrtfinalu slijedi borba protiv ukrajinskog predstavnika Jaroslava Filčakova
Piše: HinaObjavljeno: 22. travanj 2023. 16:25

U subotu su nastupila četiri hrvatska predstavnika grčko-rimskim stilom na Europskom prvenstvu u hrvanju kojem je domaćin Zagreb, a četvrtfinale je izborio jedino Filip Šačić.

U kategoriji do 82 kilograma Šačić je odradio vrlo dobru borbu u osmini finala te je s uvjerljivih 9-1 svladao Estonca Raneta Kaljolu. U četvrtfinalu mu slijedi borba protiv ukrajinskog predstavnika Jaroslava Filčakova.

Preostali hrvatski predstavnici nisu uspjeli proći u četvrtfinalu, ali im ostaje nada kako će njihovi suparnici koji su ih pobijedili izboriti finale čime se automatski njima otvara šansa za repesaž.

U kategoriji do 60 kilograma Mihael Bešenić je u kvalifikacijama s lakih 9-0 nadjačao Španjolca Daniela Bobilla Vigila, ali je potom zapeo u osmini finala. Pobijedio ga je Litavac Justas Petravičius s 10-3.

Luka Ivančić je u kategoriji do 67kg pao na prvoj prepreci, s 9-0 je bolji od njega bio Ukrajinac Parviz Nasibov u osmini finala.

Pavel Puklavec je u kategoriji do 72kg poražen u osmini finala od Nijemca Michaela Felix Widmayera, bilo je 10-2 za Nijemca. Filip Smetko je u kategoriji do 97kg vodio neizvjesnu borbu protiv naturaliziranog Talijana Nikoloza Kakelašvilija, ali je ipak poražen 1-3.

Linker
02. svibanj 2024 17:04