GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
VELIKA PRILIKA

Sjajne vijesti s Europskog prvenstva u hrvanju: Filip Šačić borit će se za brončanu medalju u Zagrebu!

Borba je okvirno predviđena za 17.30, a protivnik hrvatskom predstavniku bit će Moldavac Mihail Bradu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. travanj 2023. 16:25

Posljednjeg dana, u posljednjim satima hrvačkog Europskog prvenstva u Zagrebu, Hrvatska je u prilici osvajanja medalje. Naime, Filip Šačić je u kategoriji do 82 kg pobijedio u dramatičnim okolnostima repasaža protiv Šveđanina Kristoffera Zakariasa Berga, 2-1.

Filip je bio poveo 1-0, bod za spuštanje u parter, a jaki, iznimno čvrsti Šveđanin je uspio u prvoj rundi poravnati na jednak način, 1-1. Međutim, tih neodlučenih 1-1 u tom trenutku nije bila prednost za Filipa Šačića, hrvača Sesvetskog Kraljevca. Zbog pravila posljednje osvojenog boda, u prednosti je bio Šveđanin. Stoga se razumljivo u 2. rundi razvila iznimno dinamična borba, naš je Filip izvukao vjerujemo maksimum snage u silovitom napadu. No, izgledalo je kao da gura stijenu. Berg se znalački branio. Još je jednom borba spuštena u parter, ali kako je to drugi put, tu više nije bilo boda za hrvatskog hrvača. Filip je pokušao s okretanjem, pa podizanjem, ali je kasnije u stojećem stavu ozlijedio arkadu. Minutu prije kraja borbe slijedila je stanka zbog saniranja blaže ozljede našeg hrvača, a zatim je slijedio završni, odlučujući juriš Filipa Šačića.

Sekundu prije kraja još je uvijek bilo 1-1. Sekunda je dijelila Šačića od ispadanja, poraza, ali onda Berg radi pogrešku. Drži za dres odnosno triko našeg hrvača, što je istog trenutka uvidio naš trener, pozvao tzv. "challenge", pregled video-zapisa. On je bio neumoljiv. Berg je navlačio triko Šačića, time mu sprječavao napad, a time je bod zaradio naš Filip. Bod za vodstvo, bod za pobjedu, za 2-1 i borbu za brončanu medalju protiv Moldavca Mihaila Bradu.

Borba je okvirno predviđena za oko 17.30 sati, budući da finalni blok počinje u 17.00 sati.

Linker
01. svibanj 2024 00:35