Kerem Kamal

 INSTAGRAM
ŽUTA MINUTA

VIDEO: Ugrizao srpskog predstavnika u stilu Luisa Suareza, a onda je krenuo kaos: ‘Ovako nešto još nisam vidio‘

‘Meč je trajao 18 i pol minuta, od čega tri normalne, a sve zbog ponašanja turskog hrvača‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. veljača 2024. 10:59

Nevjerojatna vijest dolazi nam iz Bukurešta, gdje se održava Europsko prvenstvo u hrvanju.

Glavni lik priče je turski reprezentativac Kerem Kamal. Uvod u njegov ‘performans‘ bilo je glumljene ozljede i stalno provociranje suparnika, ruskog hrvača sa srpskim protivnikom Georgija Tibilova.

No, ta uvertira bila je prava ‘kamilica‘ u odnosu na ono što je uslijedilo. Kamal je, naime, po uzoru na urugvajskog nogometaša Luisa Suareza – ugrizao svog protivnika za rame!

Srpski reprezentativac dobio je dvoboj te se po njegovom završetku požalio na suparnikov ugriz, a tek tada uslijedio je pravi kaos.

Turčin je započeo tjelesni obračun s Rusom u srpskim bojama. Nekoliko puta ga je napao na putu do svlačionice, ali pripadnici osiguranja uspjeli su ga zaustaviti.

- Uložili smo prigovor delegatu, pokazali smo slike i snimke. Turski predstavnik je diskvalificiran s prvenstva i protiv njega je pokrenut postupak pred disciplinskom komisijom Svjetske hrvačke federacije. Cijeli život sam u hrvanju, ali ovako nešto nisam vidio. Meč je trajao 18 i pol minuta, od čega tri normalne, a sve zbog ponašanja turskog hrvača. Svaka čast Tibilovu što je sve izdržao – izjavio je Milorad Dokmanac, izbornik reprezentacije Srbije.

Inače, Tibilov je prošle godine na Euru u Zagrebu osvojio brončanu medalju u kategoriji do 60 kg, dok je na Svjetskom prvenstvu u Srbiji također bio brončani, ali u kategoriji do 63 kg.

Do 2022. godine bio je član ruske reprezentacije, da bi nakon izbijanja rata u Ukrajini prešao pod srpsku zastavu.

Linker
28. travanj 2024 11:54