Ana Viktorija Puljiz

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
SLAVILA SVJETSKA PRVAKINJA

Ana Viktorija Puljiz ispala sa SP-a: ‘Žao mi je što sam propustila priliku, znam da joj mogu konkurirati‘

Prvi poraz Hrvatica na Svjetskom prvenstvu u Dohi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. svibanj 2023. 16:07

Ana Viktorija Puljiz, prva hrvatska predstavnica koja izašla na tatami Svjetskog prvenstva u judu koje je u nedjelju počelo u Dohi, nije dugo vremena i provela na tom istom tatamiju. Mlada Solinjanka ispala u prvoj borbi kategorije do 66 kg, što nije bilo baš tako neočekivano jer je za suparnicu imala aktualnu svjetsku prvakinju, Japanku Abe Uta.

- Završio je moj nastup na mojem prvom Svjetskom prvenstvu. Abe Uta je vjerojatno prva favoritkinja u mojoj kategoriji. Zadovoljna sam kako sam se osjećala, zadovoljna sam kako sam ušla u borbu. Žao mi je što sam propustila priliku jer stvarno sam se dobro osjećala i znam da joj mogu konkurirati. Još uvijek sam u tom nekom povratku u natjecateljski judo nakon ozljede. Napravila sam greške koje su me koštale borbe, ali idemo dalje i nastavljamo skupljati bodove za Olimpijske igre - javila je Puljiz iz Katara.

Trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov je samo prisnažio.

- Najgori mogući ždrijeb koji smo mogli dobiti, aktualna olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja. Svi koji su gledali borbu vidjeli su da je Vikica radila odlično, bez respekta i dala je sve od sebe. Nikako mi nije jasno da napad od Ane Viktorije nakon pola minute borbe gdje je bacila siguran wazari nije dosuđen. Nakon toga je napravila dvije pogreškice koje je Abe Uta iskoristila i pobijedila. Ipak, ovo mi je odličan pokazatelj da Viki može raditi doslovno s najboljima na svijetu i da se već vraća u formu kakvu je imala prije ozljede. Uvjeren sam da je ovo pravi put za olimpijsku medalju u Parizu 2024.

U utorak na tatami izlazi Tihea Topolovec (do 57 kg), a prva joj je suparnica Mariane Esteves iz Gvineje.

Linker
23. travanj 2024 13:19