Ana Viktorija Puljiz

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
BAKU GRAND SLAM

Ana Viktorija Puljiz sedma u Azerbajdžanu: ‘Žao mi je što sam napravila glupost u četvrtfinalu, ali ponosna sam‘

U subotu na tatami u kategoriji izlaze Iva Oberan i Katarina Krišto, te Barbara Matić i Lara Cvjetko.
Piše: HinaObjavljeno: 22. rujan 2023. 19:23

Prvog dana džudaškog Baku Grand Slama 2023. u glavnom gradu Azerbajdžana nastupila je Ana Viktorija Puljiz u kategoriji do 52 kilograma te zauzela sedmo mjesto.

U izuzetnom teškom ždrijebu 21-godišnja Solinjanka je upisala dvije pobjede i poraz. U 1. kolu svladala je Turkinju Zelihu Cinci, u 2. je bila bolja od 10. sa svjetske rang ljestvice, 27-godišnje Francuskinje Astride Gneto. Četvrtfinalnu borbu imala je protiv Mađarice Reke Pupp koju je izgubila diskvalifikacijom u drugoj minuti borbe zbog nehotične poluge u stojećem stavu.

"Danas sam završila natjecanje na sedmom mjestu, iskreno ne znam hoću li išta bodova dobiti s obzirom na to da sam napravila polugu u četvrtfinalu. Jako sam zadovoljna kako sam se danas osjećala i ponosna sam na svoj napredak od ljeta. Prvu borbu imala sam s predstavnicom Turske, nisam se prije s njom borila kao ni s Francuskinjom iduću borbu, ali sam se osjećala samopouzdano i dobro u borbi, tako da sam nju kontrirala u ‘goldenscoreu‘. Francuskinja, za nju već znam odavno i ima ‘brutalne‘ rezultate. Dosta je bila jaka i drago mi je da sam ju uspjela, nakon što sam pala na wazari, baciti na ippon. Žao mi je što sam napravila glupost s Rekom Pupp u četvrtfinalu. Loše sam ušla u tu borbu, znam ju odlično s priprema, ali sam dosta loše pristupila borbi i napravila pogrešku koja je rezultirala diskvalifikacijom za mene. Žao mi je što nisam imala šansu ispraviti to, ni u repasažu, ni dalje, ali eto što je tu je. Sljedeće je Grand Slam u Abu Dhabiju", kazala je Puljiz.

U subotu na tatami u kategoriji do 63kg izlaze Iva Oberan i Katarina Krišto, odnosno u kategoriji do 70kg Barbara Matić i Lara Cvjetko.

Linker
30. travanj 2024 15:09