DAVOR PONGRACIC Cropix
JUDO GRAND PRIX ZAGREB

Barbara Matić i Lara Cvjetko nisu dobile društvo na postolju, ali nema straha za budućnost...

Posljednjeg dana natjecanja u Areni nastupilo je sedam hrvatskih predstavnika
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 17. srpanj 2022. 18:54

Posljednjeg dana judaškog Grand Prixa Zagreb 2022. nastupilo je sedam hrvatskih predstavnika, a najbliže borbi za medalju bila je Petrunjela Pavić koja je svoj put završila u četvrtfinalu. Hrvatski judašice i judašice ušli su vrlo motivirano u nedjeljnji program, ali zlato Barbare Matić i bronca Lare Cvjetko, obje u kategoriji do 70 kilograma, ostale su jedine naše medalje na ovogodišnjem izdanju domaćeg Grand Prixa.

Petrunjela Pavić (do 78 kg) su nakon četvrtfinala zaustavile Brazilka Aguiar i ozljeda lakta, onemogučivši joj da kroz repasaž proba doći do prve medalje na IJF World Touru. Na početku dana Pavić nije dopustila da joj wazari Venecuelanke Leon pokvari planove te je ipponom prošla dalje. Nastavila je tako mlada Dubrovčanka pobjednički niz kojim je došla do bronce na Mediteranskim igrama u Alžiru. Međutim, medaljaškom iskoraku na Grand Prix razini ispriječili su se snažna Brazilka i ozljeda zarađena u borbi na tlu.

Prvu pobjedu dana upisao je Zlatko Kumrić (do 100 kg) koji je lijepim ipponom svladao Nijemca Maija. U drugom nastupu ga je zaustavio Kanađanin Elnahas (tri kazne), kao što je Brašnjović iz Srbije prošao Josipa Bulića (do 90 kg).

Pobjede u prvim nastupima upisale su Tina Radić i Helena Vuković (obje preko 78 kg). Radić je s dva wazarija svladala Alqahtani iz Saudijske Arabije, dok je Vuković ipponom svladala Marokanku Bensalem. Obje su pružile dobar otpor protivnicama u borbama za četvrtfinale, ali dalje od toga nije išlo. Gruzijka Somkišvili je slavila protiv Radić, a Morillo iz Dominikanske Republike protiv Vuković.

Ivana Maranić, također preko 78 kg, nije uspjela iznenaditi jaku Turkinju Akbulut, koja je slavila wazarijem u drugom dijelu borbe. Poraz je upisao i Marcel Škalec (preko 100 kg) protiv Crnogorca Dubreta.

Subotnje medalje potvrdile su i u Zagrebu kako je budućnost hrvatskog juda iznimno vedra. Hrvatski juniori, predvođeni Anom Viktorijom Puljiz, putuju na Svjetsko juniorsko prvenstvo u Ekvadoru, u kolovozu. Najbolji hrvatski seniori idu na zasluženi odmor nakon kojeg kreću pripreme za Svjetsko prvenstvo, koje je na rasporedu u listopadu u Uzbekistanu.

Linker
21. ožujak 2023 03:44