Brončana Lara

 GABIJUAN/EJU
Masters u Jeruzalemu

Druga velika medalja Lare Cvjetko ove godine! Zagrepčanka sa splitskom adresom osvojila broncu

‘Ovo mi je prvi nastup na Mastersu i ujedno prva medalja. Jako sam ponosna‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. prosinac 2022. 16:08

Hrvatski su judaši i judašice neumorni. Do posljednjeg dana 2022. godine, ne da nastupaju, nego i osvajaju medalje. Na Mastersu u Jeruzalemu, turniru koji okuplja isključivo najbolje rangirane judašice i judaše na svijetu, pa je tako ondje 12 od 14 "brojeva 1" na rang-listama, Lara Cvjetko, aktualna svjetska doprvakinja do 70 kg je osvojila brončanu medalju.

U borbi za ovu kolajnu, Lara je svladala i puno iskusniju Nizozemku Kim Poling koja je prethodno primjerice svladala svjetsku prvakinju, Barbaru Matić. Drugim riječima, Lara je osvetila Barbaru.

- Borba za broncu mi je bila dosta veliki izazov jer je Polling zaista veliko ime u judu, ali iako sam gubila s dvije opomene uspjela sam se vratiti u borbi i baciti ju u zlatnom bodu - iz Izraela će Lara Cvjetko.

- Ovo mi je prvi nastup na Mastersu i ujedno prva medalja. Jako sam ponosna, a najviše zato što mi je to druga velika medalja u karijeri nakon Svjetskog prvenstva Puno mi znači da sam ovako završila sezonu, da sam pokazala sebi i drugima da ovo mogu ponoviti. Sada mi slijede bazične klupske pripreme i nakon Nove godine već trening kamp u Austriji s reprezentacijom nakon čega slijedi nastavak sezone - zaključuje Lara.

Zadovoljan je dakako i Larin trener Dragan Crnov

- Prvi nastup na Mastersu, prva medalja, izuzetno sam ponosan na cijelu 2022. godinu. Zaokružio sam četiri velike medalje, prvo medalja na EP za seniore s Anom Viktorijom Puljiz i Mediteranske igre. Nakon tog Larino finale na SP i sada ova bronca na Mastersu. Ostali smo fokusirani nakon dugačke i teške sezone, žao mi je poraza u četvrtfinalu, međutim to je judo, to je sport. Lara je jako mlada djevojka i pred njom je velika budućnost. Sretan sam jako radi nje - veli trener Crnov.

Inače, uz broncu, Lara Cvjetko je u Jeruzalemu osvojila i značajnih 900 bodova na svjetskoj rang-ljestvici.

Barbaru Matić, dvostruku svjetsku prvakinju nije išlo u Jeruzalemu. Svladala je Španjolku Tsunode Roustant, ali su slijedili porazio od navedene već Polling, te Japanke Niizoe.

U kategoriji do 63 kg je nastupila je i treća Hrvatica, Iva Oberan. U 1. kolu je svladala predstavnicu Srbije, Obradović, dok je u 2. kolu od nje bolja bila Gili Sharir iz Izraela.

Linker
24. travanj 2024 14:21