Jakov Vlahek, Mateo ZŽgec, Petrunjela Pavić, Iva Oberan i Marija Tolj

 MARKO TODOROV Cropix
MEDITERANSKE IGRE

Hrvati se vratili s medaljama: ‘Prva seniorska godina i ludilo! Rezultati iznad očekivanja pa povijesni uspjeh‘

Prvi dio hrvatske ekspedicije je s gomilom medalja stigao u Zagreb
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. srpanj 2022. 16:47

Dio naših predstavnika u ponedjeljak prijepodne stigao je u Zagreb nakon dvotjedne avanture na Mediteranskim igrama u Alžiru. U trenutku njihova povratka Hrvatska je brojila 19 medalja, dok su na konferenciji za novinare kod Doma sportova prva je pred mikrofone stala bacačica diska Marija Tolj, do ponedjeljka jedina hrvatska ženska predstavnica sa zlatom iz Orana.

- Trener i ja već smo najavljivali velike rezultate, trebalo je samo ponoviti izvedbe s treninga, a novi osobni rekord bio je samo pitanje vremena - rekla je djevojka iz Orebića.

image
MARKO TODOROV Cropix

Judašica Iva Oberan vratila se s broncom. Do odličja je došla putem repesaža, pobjedom nad Francuskinjom Melodie Turpin i Marokanke Sarah Harachi, unatoč prvom porazu od kosovske predstavnice Laure Fazliu, viceprvakinje Europe...

- Dosad mi je zlato iz Zagreba bilo najvrjednije, ali ova medalja nadmašila je taj uspjeh. Znala sam da preko popravne borbe mogu doći do medalje, ostala sam hladne glave i uspjela. Idući cilj su OI u Parizu - kaže Oberan, koja od malena trenira sa svojim ocem Ivanom, bivšim judašem i reprezentativcem Hrvatske.

Druga naša judašica Petrunjela Pavić također je donijela broncu.

- Na nadolazećem Europskom prvenstvu u Münchenu očekujem medalju, ali zlato bi bio šećer na kraju moje mlađe seniorske karijere. Tajna uspjeha? Red, rad i disciplina - poručuje Dubrovčanka.

Gimnastičar Mateo Žugec bio je najbolji u vježbi na konju s hvataljkama i tako postao vlasnik prvog zlata s MI u povijesti hrvatske gimnastike. U Alžiru je dobio najviše ocjene u dosadašnjoj karijeri (14.350, u finalu 14.250). Do drugog mjesta dogurao je Jakov Vlahek.

image

Luka Ban, Jakov Vlahek Mateo Žugec

MARKO TODOROV Cropix

- Prva seniorska godina i ludilo. Cijela godina je iznad očekivanja, a na povijesni uspjeh sam iznimno ponosan. S ocjenama između 14 i 14 i pol se ulazi u finala Svjetskih kupova i Europskih prvenstava, mislim da nema straha za budućnost hrvatske gimnastike - kaže 20-godišnji Žugec, dok je Vlahek dodao da slijedi lov na svjetske kupove u drugom dijelu sezone.

Posljednji je govorio Luka Ban, koji je u paru s Igorom Čimburom osvojio broncu u badmintonu...

- Sretni smo i ponosni, a u pojedinačnoj konkurenciji bio sam na korak do medalje, ali drugi nositelj iz Španjolske zaustavio me u četvrtfinalu - poručio je Ban.

Linker
23. travanj 2024 09:50