Katarina Krišto

 Michael Baucher/panoramic/bestimage/profimedia
NOVA MEDALJA

Hrvatski dvoboj za broncu završio u manje od tri minute: ‘Ovo je samo mala kockica velike slagalice‘

Drugog dana judaškog Grand Slama u turskoj Antlayji obje reprezentativke došle do završnice
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. ožujak 2024. 18:13

Drugog dana judaškog Grand Slama u turskoj Antalyji obje hrvatske reprezentativke došle su do završnice. Štoviše, međusobno su se borile za broncu Iva Oberan i Katarina Krišto a u kojoj je nakon nešto manje od tri minute borbe slavila Krišto.

- Kakvi mogu biti dojmovi nakon brončane medalje? Naravno žao mi je izgubljenog polufinala, moglo se malo pametnije odraditi. Opet sam ajmo reći samu sebe bacila kako ja to volim napravit, ali evo izvukla sam na kraju brončanu medalju. Moram biti zadovoljna, sretna, ovo su vrijedni bodovi za ovaj olimpijski ciklus. Nadam se da je ovo još jedan pokazatelj mog napretka. Skupljamo dalje bodove za Pariz, neću stati na ovome, ovo je samo jedna mala kockica u velikoj slagalici koju moram odraditi. Naravno sretna zadovoljna, ali ima još tu puno posla, puno muke, do mog najvišeg cilja a to je odlazak na olimpijske igre - započela je Krišto.

- Borba s Ivom naravno da je stvorila dodatan pritisak. Nas dvije zajedno treniramo, skupa radimo, skupa smo bili i u sobi ove dane, smijemo se, zezamo se. I sad "oduzeti" nekome medalju, koga vidiš da se svaki dan trudi i znaš da je želi koliko i ti, jako je teško - rekla je Katarina nakon pobjede nad Ivom u borbi za broncu u Turskoj.

U eliminacijskim borbama Krišto je stigla do polufinala u kojem je poražena od Dali Liluašvili koja nastupa bez nacionalnig obilježja, dok je ranije upisala tri pobjede. Bolja je bila od Dene Pohl iz Njemačke, zatim Anastasije Antipine iz Ukrajine, te Kanađanke Catherine Beauchemin-Pinard.

Iva Oberan je u borbu za broncu stigla pobjedom u repasažu protiv Belgijke Alessije Corrao, a ranije je upisala pobjede protiv Gankhaich Bold iz Mongolije i Turkinje Minel Akdeniz. Poražena je u četvrtfinalu od Korejke Jisu Kim. Podsjetimo, još u petak je u Antalyji broncu osvojila i Ana Viktorija Puljiz.

Linker
03. svibanj 2024 19:26