Ana Viktorija Puljiz

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
PRVI DAN NATJECANJA

Hrvatski predstavnici bez prilike boriti se za medalje u Areni: Ana Viktorija Puljiz zaustavljena u repasažu

‘Jako sam tužna što nisam uspjela doći do medalje, do borbe za medalju, međutim to je sport‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. travanj 2024. 17:50

Prvog dana natjecanja na judaškom EP u zagrebačkoj Areni, prvi su na tatami od hrvatskih reprezentativaca izašli Nikola Zorotović i Dani Klačar (do 66 kg). Obojica su pokleknuli već u prvoj borbi, iako manje-više očekivano. Od Zorotovića je bolji bio Mađar Bence Pongracz (2-0), a od Danija Klačara Austrijanac Marcus Auer (1-0).

- Obojica su stvarno vrlo mladi, 21 i 20 godina, a ovo im je prvo veliko natjecanje. Ne mogu im puno zamjeriti. Dani je izgubio od Austrijanca od kojeg je čak bio i bolji u kaznama, ali je bio neoprezan u parteru. Nikoli Zorotoviću je falilo malo sigurnosti protiv Mađara. Generalno, mislim da su obojica možda malo podlegli pritisku. To je ono na što smo upozoravali, vidljivo je bilo malo grča, nisu bili potpuno slobodni, opušteni, nedostajalo je malo agresivnosti. Nije završilo dobro, ali se nadamo boljim vijestima u petak kada nastupaju naši stariji, iskusniji, bolji natjecatelji - rekao je Dean Ilić, izbornik muške vrste.

Tihea Topolovec (do 57 kg) je na tri kazne suparnice, i to u tzv. “golden scoreu” prvo svladala Kosovarku Flaku Loxhu, ali kobna je bila Marica Perišić iz Srbije, inače europska doprvakinja koja je slavila wazarijem (1-0).

- Puno sam više očekivala od sebe, ali trenutak nepažnje me je koštao njezinog bacanja i uslijedio je poraz - suznih je očiju nakon poraza u osmini finala rekla Tihea.

- Osobno sam sigurno očekivala više od svog nastupa na ovom Europskom prvenstvu, ali sam na žalost razočarala sebe i navijače. Jest Perišić bolje rangirana od mene, ali znam je jako dobro, trenirale smo zajedno, dobro se poznajemo. Možda je njezina taktika jednostavno bila bolja. Moram u svakom slučaju poraditi bolje i više na taktici za iduće turnire.

Najdalje je otišla Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg). U 1. je kolu u zadnjoj sekundi svladala Mađaricu Ruzu Gyertyas, a u 2. je kolu (četvrtfinale) sve bilo riješeno nakon samo 52 sekunde. Toliko je trebalo za ippon Kosovarki, olimpijskoj pobjednici iz Tokija Distriji Krasniqi. U repasažu pak, kontra Azerbajdžanke Ajdar Valijeve mala drama. U 62. sekundi borbe na zlatni bod, suđen je ippon za Puljiz, ali pregledom snimke Valijeva je pobijedila.

- Ispravno, moram priznati jer jesam napala, ali je djelić sekunde ranije u napad krenula Valijeva. Stvarno sam htjela pokazati što mogu, pogotovo pred domaćom publikom. Jako sam tužna što nisam uspjela doći do medalje, do borbe za medalju, međutim to je sport - kratko će nakon borbe Ana Viktorija Puljiz.

Linker
25. travanj 2024 17:51