JOSKO SUPIC/CROPIX Cropix
NOVA IMENA

Hrvoje Lindi novi potpredsjednik Europskog judo saveza: ‘Ovo je prilika da nastavimo unaprjeđivati naš sport‘

U sljedeće četiri godine europski judo će kao predsjednik EJU-a voditi Mađar Lazslo Toth
Piše: HinaObjavljeno: 18. lipanj 2022. 09:38

Glavni tajnik Hrvatskog judo saveza (HJS) Hrvoje Lindi na izvanrednom kongresu Europskog judo saveza (EJU), koji je održan u petak u Beču, izabran je za potpredsjednika te organizacije, priopćili su iz HJS-a.

U sljedeće četiri godine europski judo će kao predsjednik EJU-a voditi Mađar Lazslo Toth.

Na kongresu se glasalo za nove, četverogodišnje funkcije, a velika vijest za hrvatski džudo je izbor Hrvoja Lindija na poziciju potpredsjednika za sport EJU-a.

"Hvala svima u hrvatskom džudu i HJS-u, kao i svim kolegama iz europskog džuda i svih nacionalnih saveza. Izbor na mjesto potpredsjednika EJU-a za sport je priznanje radu cijelog saveza, kao i meni osobno, a ujedno je i prilika da nastavimo unaprjeđivati europski, kao i hrvatski džudo", rekao je Lindi koji je od 2012. godine obnašao funkciju sportskog direktora EJU-a u tri mandata.

Hrvoje Lindi je nositelj crnog pojasa u džudu (4. DAN), bivši član hrvatske reprezentacije, a uz sportsku karijeru diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu te obnaša funkciju glavnog tajnika HJS-a od 2011. godine. Direktor je brojnih velikih natjecanja u Hrvatskoj i Europi, kao i član Komisije za razvoj sporta Hrvatskog olimpijskog odbora.

Linker
18. srpanj 2022 05:44