NIKSA DUPER/CROPIX Cropix
JUDO

Iva Oberan brončana na Grand Prixu u Portugalu: ‘Brojke govore same za sebe, nevjerojatno jak turnir‘

U borbi za medalju pobijedila je 29-godišnju predstavnicu Venezuele, Anriquelis Barrios
Piše: MKObjavljeno: 28. siječanj 2023. 20:42

Drugi dan IJF Grand Prixu u Portugalu donio je niz atraktivnih borbi u kojima su se našle i naše predstavnice Iva Oberan (JK Župa Dubrovačka) i Katarina Krišto (JK Dalmacijacement) koje su nastupile u kategoriji do 63 kg.

Nakon što su obje prošle godine završile u finalnom bloku (Oberan 2. mjesto, Krišto 5. mjesto), ove godine to je pošlo za rukom samo Dubrovkinji, koja je još jednom došla do medalje u Almadi.

U borbi za brončanu medalju pobijedila je 29-godišnju predstavnicu Venezuele, Anriquelis Barrios, nakon gotovo devet minuta borbe.
- Stvarno sam jako sretna što sam došla do medalje ponovno u Portugalu i da sam godinu otvorila ovako jako dobrim rezultatom. Ne mogu biti zapravo nezadovoljna jer brojke govore same za sebe, 550 natjecatelja, nevjerojatno jak turnir. Što se tiče borbe za brončanu medalju, izuzetno teška i iskusna natjecateljica, ali trener i ja smo pripremili dobru taktiku i, evo, isplatilo se - kazala je Oberan.

Ranije u eliminacijskim borbama, nakon što je prvo kolo bila slobodna, Iva je upisala dvije pobjede prije nego je u četvrtfinalu poražena od kasnije osvajačice zlatnog odličja, Portugalke Barbare Timo, da bi u repasažu nadjačala Rumunjku Ivanescu. Oberan je brončanom medaljom osvojila novih 350 bodova na svjetskoj rang ljestvici.

U kategoriji koja je s 38 natjecateljica ujedno bila i najbrojnija ženska težinska kategorija, nastupila je i Katarina Krišto, koja je upisala pobjedu u prvom i poraz u 2. kolu.

U nedjelju od naših predstavnika nastupaju Petrunjela Pavić (-78 kg) i Ivana Šutalo (+78 kg).

Linker
18. travanj 2024 17:05