INDEPENDENT PHOTO AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Independent Photo Agency/alamy/alamy/profimedia
KATEGORIJA DO 100 KG

Izvrsne vijesti s Grand Prixa u Tadžikistanu: Splićanin Zlatko Kumrić osvojio brončanu medalju

U borbi za broncu, Zlatko Kumrić je svladao Otabeka Turaboeva iz Uzbekistana
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. lipanj 2023. 16:54

Za sjajne vijesti s judaškog Grand Prix turnira u Dušanbeu, glavnom gradu Tadžikistana pobrinuo se "senator" hrvatske judo reprezentacije. Splićanin Zlatko Kumrić osvojio je brončanu medalju posljednjeg dana natjecanja koje je karakteristično već rezervirano ta teškaše, kategoriju do 100 kg.

U borbi za broncu, Zlatko Kumrić je svladao Otabeka Turaboeva iz Uzbekistana, ipponom nakon tri minute borbe.

- Dobro je, bronca, medalja nakon drugo vremena. Iznimno težak dan, bilo je sve odlično osim polufinala, ali unatoč svemu jako sam zadovoljan. Idemo dalje, vrijedni bodovi su tu, ali puno je još turnira u igri. Najbitnije da je sve prošlo bez ikakvih ozljeda - iz pitoresknog će Dušanbea, naš Zlatko Kumrić.

Kao jedan od nositelja kategorije, Zlatko je bio prvo kolo slobodan, no već u drugom ga je čekao miljenik domaće publike, Akobir Abubakri. Sredio ga je Zlatko u drugoj minuti i rastužio cijeli Dušanbe. Četvrtfinalni suparnik zvao se Louis Mai iz Njemačke s kojim je imao međusobni omjer 1-1. Ne više. Sada je 2-1 za Kumrića budući da je naš reprezentativac nakon minute i sedam sekundi pobijedio još jednim ipponom. U polufinalu je suparnik bio Niiaz Bilalov, jedna od onih sportaša bez nacionalnih obilježja. Sada je Bilalov bio bolji i time izjednačio omjer s Kumrićem na 2-2.

Osim Kumrića u nedjelju je na tatami izašla i Tina Radić u kategoriji iznad 78 kg koja je u 1. kolu izgubila od Samire Bouizgarne iz Njemačke. (dba)

Linker
19. travanj 2024 12:23