SJAJAN DAN ZA JUDAŠE Sjajan dan za hrvatske predstavnike na Grand Slam turniru u zagrebačkoj Areni

Nastavlja se hrvatska ‘berba‘ medalja, u Areni pao ‘hat-trick‘, evo tko se sve okitio odličjem

Grand Slam turniru u zagrebačkoj Areni bio je sretan za Laru Cvjetko, Oberan i Klačara
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. rujan 2024. 20:50

Nastavila se “berba medalja” i drugog dana judaškog Grand Prixa u Zagrebu. Lara Cvjetko, 23-godišnja Zagrepčanka s adresom u Solinu, treću godinu uzastopno se borila u finalnom bloku, ovog puta za brončanu medalju za razliku od prošle godine kada je slavila u finalu protiv Barbare Matić.

Lara je kao prva nositeljica kategorije do 70 kg u prvom kolu bila je slobodna, a u preliminarnom djelu natjecanja savladala je Lucie Jarrot iz Francuske, te Slovenku Kaju Schuster, dok je poražena u polufinalu od Izraelke Maye Kogan. U borbi za broncu suparnica joj je bila Kaillany Cardoso iz Brazila koju je plavokosa Lara svladala s dva wazarija.

Isto je domet, brončano odličje ostvarila i Dubrovkinja Iva Oberan u kategoriji do 63 kilograma. Baš kao i Lara, i Iva je bila nositeljica u svojoj kategoriji, te je shodno tomu bila slobodna u prvom kolu. U drugom kolu je pobijedila Brigittu Varga iz Mađarske, te nastavila u istom ritmu u četvrtfinalu protiv Francuskinje Gaetane Deberdt. U polufinalu je već bolja bila Japanka Kirari Yamaguchi. No, zato je u borbi za brončanu medalju svladala ipponom Izraelku Inbal Shemesh.

Brončani hat-trick upotpunio je u muškoj konkurenciji Robert Klačar koji je u svojoj kategoriji (do 73 kg), također osvojio brončano odličje. Bolji je bio od Michaela Marcelina iz Brazila, naturaliziranog Španjolca Antona Šuhalielijeva i Poljaka Wiktora Mrowczynskija, da bi ga u četvrtfinalu nadvisio Azerbajdžanac Ibrahima Alijev. U repasažu je u borbi za broncu svladao Gruzijca Bačanu Bolkvadzea, ipponom. Efektan kraj jednog itekako efektnog dana hrvatskog juda u Areni Zagreb. (dba)

Linker
14. rujan 2024 20:51