Foto: Tino MARIĆ (HJS).
JUDO

Nina Simić osvojila broncu na Europskom kupu: ‘Presretna sam, pogotovo nakon onog poraza prošle godine‘

‘Mislim da sam sve odradila dobro, male pogreške su me koštale danas‘.
Piše: Dubravko PolićObjavljeno: 15. travanj 2023. 21:26

U Dubrovniku je u subotu počeo judaški Europski kup, a prvog dana nadmetanja i prva medalja za Hrvatsku. Osvojila ju je mlada, 18-godišnja Splićanka Nina Simić (JK Pujanke) u kategoriji do 63 kg.


U borbi za broncu Simić se borila s Nijemicom Malin Fischer koju je svladala ipponom nakon 59 sekundi.

image
Foto: Tino MARIĆ (HJS).


- Presretna sam, pogotovo nakon prošle godine kada sam u finalnom bloku izgubila. Malo sam tužna radi polufinalne borbe u kojoj su nijanse odlučivale, jednostavno je falilo malo sreće. Iako nije bila zlatna medalja iskreno ne bi mijenjala ništa u svojoj izvedbi, po prvi puta nakon dugo vremena napokon sam posložena u glavi. Mislim da sam sve odradila dobro, male pogreške su me koštale danas, ali unatoč tome ne bi ništa promjenila. – rekla je nakon borbe za broncu Simić.


Simić je dan otvorila pobjedom protiv Marie Saudon iz Belgije (BEL), zatim je za 35 sekundi svladala Rosu Alsgaard iz Norveške. U četvrtfinalu je bila bolja od Nizozemke Maartje Daamen, a poražena je samo u polufinalu od Esmigul Kujulove iz Kazahstana.
Nadomak medalje ostao je Nikola Zorotović (do 66 kg) koji je poražen u borbi za broncu od Belgijca Denya Altemirova. (hjs)

Linker
03. svibanj 2024 16:30