Barbara Matić i Petrunjela Pavić

 CROPIX
DOBAR USPJEH U SARAJEVU

Nova medalja za Hrvatsku na prestižnom turniru: ‘Ciljala sam zlato, ali itekako sam zadovoljna broncom‘

Ivan Rozga ostao je nadomak medalje, u borbi za broncu bolji je bio borac iz Azerbajdžana
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. rujan 2023. 17:41

Drugog dana natjecanja u Sarajevu iz serije European Judo Tour donio je pregršt uzbudljivih borbi. Nakon što je prvog dana bodove za Pariz skupila Ana Viktorija Puljiz, istim nizom na European Openu nastavila je i Petrunjela Pavić (22) koja je osvojila brončanu medalju.

Petrunjela je u borbi za brončanu medalju kategorije do 78kg pobijedila Milicu Cvijić iz Srbije. Inače, mladoj Dubrovkinji finale je izmaknulo za dlaku. Samo četiri sekunde prije kraja polufinala bolje se snašla Crnogorka Jovana Peković, te prošla u borbu za zlatno odličje.

- Pa, s obzirom na sve mogu reći da sam zadovoljna s krajnjim ishodom. Žao mi je polufinalne borbe jer stvarno je bila 50-50, žao mi je da to nije otišlo na moju stranu, ali što je, tu je. Trebalo je iskoristiti situaciju nabolje što se moglo, novi bodovi su tu. Htjela sam što više dobrih borbi budući na to da sam imala veću pauzu prije SP-a pa sve do Grand Prixa u Zagrebu. Što se toga tiče, drago mi je da sam imala tri kvalitetne borbe. Ciljala sam zlato, ali mogu opet biti zadovoljna s brončanom medaljom jer nisu to bile neke lagane borbe ili suparnice koje sam mogla samo tako pobijediti. Zadovoljna sam rezultatom - rekla je brobčana Petrunjela Pavić.

Osvajaču/osvajačici zlatne medalje u Sarajevu pridodano je 100 bodova na svjetskoj rang ljestvici, finalistu ili finalistici 70 bodova dok je osvajačima brončane medalje upisano 50 bodova na putu za Olimpijske igre u Parizu.

Nadomak postolja je ostao 22-godišnji Ivan Rozga (do 100 kg). U borbi za brončanu medalju poražen je od Azerbajdžanca Ruslana Nasirlija. Anđela Violić (do 70 kg), je natjecanje završila na sedmom mjestu s pobjedom i dva poraza.

Linker
28. travanj 2024 02:25