Lara Cvjetko i Iva Oberan

 IJF
ODLIČAN REZULTAT

Novi veliki uspjeh Hrvatica u Tadžikistanu: Doma se vraćaju sa srebrnim i brončanim odličjem

Oberan je imala veliki zadatak u borbi za brončanu medalju s obzirom da joj je protivnica bila brončana s EP-a
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 04. svibanj 2024. 17:08

Europsko prvenstvo u Zagrebu tek je završilo, no, odmora nema. Mnogi su se uputili u Dušanbe, u Tadžikistan, na IJF Grand Slam, a među njima i natjecatelji iz Hrvatske koji su u potrazi za novim bodovima koji ih vode na OI u Parizu. Drugog dana natjecanja Lara Cvjetko je osvojila je srebrno odličje, a Iva Oberan brončano.

Lara Cvjetko (22) se u finalu kategorije -70 kg susrela s Austrijankom Michaelom Polleres, finalisticom na OI u Tokiju. Polleres je dvaput je bacila Cvjetko i tako Austriji donijela drugo zlato u subotu.

- Super sam se osjećala tijekom cijelog dana i stvarno sam zadovoljna kako sam radila. Žao mi je jedino za finale, htjela sam osvojiti to zlato. Osjećala sam da mogu, ali napravila sam dvije velike greške koje su me koštale wazarija i pobjede - rekla je Cvjetko.

Do finala je svladala Šveđanku Idu Eriksson, te Britanke Kelly Petersen Pollard i Katie-Jemmimu Yeats-Brown.

Iva Oberan je imala veliki zadatak u borbi za brončanu medalju s obzirom da joj je protivnica bila brončana s EP-a u Zagrebu, Talijanka Savita Russo od koje je na EP izgubila u 2. kolu. Oberan je izvršila veliki pritisak na svoju protivnicu da bi Russo "pokupila" dvije opomene na početku borbe. S minutom i pol do kraja, brza promjena smjera izbacila je Russo iz ravnoteže i ona je pala prema natrag, ali s obje ruke spuštene iza sebe. Wazaari je postignut i odmah nakon njega treća opomena za Talijanku. Oberan je istrčala sa strunjače u zagrljaj treneru...

- Ovo je moja prva medalja na Grand Slam turniru i stvarno sam presretna. Mislim da je bio dobar dan, malo ostaje žal za to četvrtfinalnom borbom, ali kada se dan završi s medaljom ne treba žaliti za time - rekla je Oberan.

U eliminacijskim borbama bila je bolja od Flavije Favorini, Zulhumar Dashikove i Prisce Awiti Alcaraz, a izgubila je od Dali Liluašvili.

Linker
04. svibanj 2024 17:09