Petrunjela Pavić

 HRVATSKI JUDO SAVEZ
VELIKI USPJEH U SARAJEVU

Petrunjela Pavić mlađeseniorska prvakinja Europe! ‘Još uvijek sam u šoku, ovo se napokon dogodilo‘

Mlada Dubrovkinja popela se na najvišu stepenicu postolja u kategoriji do 78 kilograma.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2022. 18:35

Od petka 28. do 30. listopada u Sarajevu se održava Europsko prvenstvo za mlađe seniore i seniorke, a da sve ne prođe neopaženo pobrinula se 21-godišnja Dubrovčanka Petrunjela Pavić koja je se danas popela na najviše postolje kategorije -78 kg.

Nakon prošlogodišnjeg finala u Mađarskoj kada je osvojila srebro, a sada za iskustvo bogatija, danas Petrunjeli Pavić nitko nije mogao uzeti ono po što je došla, a to je zlatna medalja. U finalu je čekala Lea SCHMIDT (GER), a predstavnica Hrvatske pokazala spremnost, čvrstoću i kako se brane naše kockice.

"Još uvijek sam u šoku, znala sam da sam spremna i da danas mogu doći do zlatne medalje. Po zlato sam išla tako da mi je drago da napokon mogu staviti zlatnu medalju u džep i skinuti to s "to do" liste", kazala je Pavić.

Prokomentirala je i prošlogodišnje srebro, odnosno izlazak pred finalnu borbu:

"Samo sam se nadala da neće biti kao prošle godine, da odem još jednu stepenicu gore i da zatvorim mlađe seniorsku karijeru s Europskom titulom i da mogu ići dalje. Nema previše odmora, već me idući tjedan očekuje IJF Grand Slam u Bakuu, pa će nakon toga uslijediti manja pauza. Možda danas bude malo slavlje, ipak je danas u Sarajevo došlo puno mojih prijatelja koji su me bodrili cijeli dan, vidjet ćemo ili ovdje ili doma u Dubrovniku."

Hrvatska je u Bosnu i Hercegovinu doputovala s osam natjecatelja, ali samo dvoje od njih uspjelo je upisati pobjedu. Dani Klačar (-66kg) u prvom kolu bio je bolji od Maxima Maltata, dok je Niki Jakuš (-78kg) upisana pobjeda protiv Jelizavete Litvinenko, koja joj je bila dovoljna da uđe u repasaž te završi na 7. mjestu.

Linker
20. travanj 2024 14:30