Rafaela Silva

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
Svjetsko prvenstvo u Judu

Prekinuta dominacija Japanaca, Brazilka Rafaela Silva i Mongolac Tsendo-Ochiru pokorili konkurenciju

Judašica Silva je zlatna u kategoriji do 57 kilograma, Tsendo-Ochiru u kategoriji do 73 kilograma
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. listopad 2022. 16:24

Prekinuta je dominacija judoka iz Japana. Nakon stopostotnog učinka iz prva dva dana kada su osvojili sve četiri zlatne medalje, Japan je trećeg dana SP zlatne kolajne prepustio judašici Rafaeli Silvi iz Brazila u kategoriji do 57 kilograma i Mongolcu Tsendo-Ochiru u kategoriji do 73 kilograma.

Japan jasno i dalje ostaje uvjerljivo najučinkovitija zemlja u dosadašnjem dijelu SP u Taškentu s četiri zlata i dva srebra od do sada šest završenih kategorija. Brazilka, olimpijska pobjednica iz Rija i dvostruka svjetska prvakinja Silva je u finalu wazarijem pobijedila Japanku Funakubo, a kod judaša je u kategoriji do 73 kg slavio Mongolac Tsendo-Ochir pobjedom u "golden scoreu" protiv Japanca Hashimota koji je do finala oduševio bacanjima. Mongolac je kontrom stigao do zlata.

Što se gledatelja tiče, samo je na EP u vaterpolu u Splitu, u nastupima hrvatske reprezentacije bilo više gledatelja. Uz brojne goste iz Europe i svijeta, tribine Humo Arene su pune gledatelja, odličnih poznavatelja juda, iz okolnih azijskih zemalja koje završavaju na ...stan.

Linker
27. srpanj 2024 05:40