Ines Filipović (desno)

 Screenshot: Facebook/Carlos FERREIRA (EJU)
JUDO

Prva medalja za Hrvatsku na juniorskom Europskom prvenstvu: Ines Filipović osvojila broncu

‘Još nisam svjesna što se dogodilo sve ovog dana, ali stvarno sam presretna, nemam riječi‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. rujan 2022. 18:38

Drugog dana natjecanja na juniorskom Europskom prvenstvu u judu, a koje se održava u Pragu, prva medalja za Hrvatsku! Ines Filipović je osvojila broncu u kategoriji do 63 kg. Mlada Zagrepčanka je na putu do postolja pobijedila Annu Skalsku iz Češke, potom drugu nositeljicu, Francuskinju Melkiju Auchecorne koju je svladala gušenjem u parteru. U četvrtfinalu je bolja bila Izraelka, kasnije i prvakinja Europe, Adeline Novitzki koja je slavila nakon samo 50 sekundi borbe, ali je našoj Ines omogućila repasaž.

U njemu je naša reprezentativka svladala Nizozemku Kamile Nalbat.

- Još nisam svjesna što se dogodilo sve ovog dana, ali stvarno sam presretna, nemam riječi. Prije Praga nisam imala velikih očekivanja, ali želja je bila silna i mislim da je ona odradila svoje.

Osim Ines Filipović, drugog su dana juniorskog EP nastupili još, uz po jednu pobjedu i poraz Dominik Rožić (do 81 kg) i Karla Kulić (do 70 kg), dok su već u prvom kolu zaustavljeni Nina Simić (do 61 kg) i Lovre Marković (do 81 kg). Danas u Pragu nastupa Nika Jakuš, do 78 kg. Inače, prvog dana nadmetanja Nikola Zorotović je izgubio 1. kolo od Francuza Jbiloua. (dba)

Linker
20. travanj 2024 04:33