ZELJKO PUHOVSKI Cropix
ODLIČAN REZULTAT

Puljiz osvojila zlato nakon devet mjeseci pauze: ‘Stvarno sam jako zadovoljna i prezahvalna sam Bogu‘

Puljiz je u eliminacijama najveći izazov imala već u prvom kolu
Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2023. 07:50

Hrvatska džudašica Ana Viktorija Puljiz (JK "Solin") u subotu je nakon devet mjeseci oporavka od operacije ramena osvojila zlatnu medalju na Pan-American Openu u Dominikanskoj Republici (od 22.-23. travnja).

Puljiz je imala četiri borbe i upisala četiri pobjede, a u meču za zlatnu medalju je savladala Meksikanku Paulinu Martinez za nešto manje od dvije minute borbe.

"Stvarno sam jako zadovoljna današnjim rezultatom, od zlata ne može bolje! Naravno ima puno toga na čemu se treba raditi, nisam se dugo borila, ali sam stvarno prezahvalna Bogu što nakon devet mjeseci napokon mogu nastupati bez boli u ramenu, bez ozljede i što se napokon mogu baviti sportom koji volim. Jako sam sretna, idemo dalje, popravljat ćemo greške za Svjetsko prvenstvo i daljnja natjecanja", kazala je Puljiz.

Puljiz je u eliminacijama najveći izazov imala već u prvom kolu protiv domaće predstavnice Coral Velasquez u borbi koja je trajala skoro šest i pol minuta, iako nakon devet mjeseci nije bilo lako Solinjanka je slavila na kraju. U četvrtfinalu pobjeđuje Francine Echevarriju iz Portorika, dok polufinale odrađuje rutinski te nakon minute borbe pobjeđuje Kolumbijku Nikol Pencue.

"Devet mjeseci je prošlo od zadnjeg turnira, ozljeda se nakon operacije uspješno sanirala nakon što smo odradili ciklus fizičkih priprema te je uslijedio ciklus džudaških priprema od Sarajeva, Zagreba i Madrida. Ovo je kontrolni turnir pred Svjetsko prvenstvo, da se uvedemo u natjecateljski period. Prvo mjesto, moram biti zadovoljan, Vikica je pokazala jednu veliku želju za natjecanjem, jednu veliku želju za borbom. Naime, nisam zadovoljan s nekim segmentima njezine borbe, što je bilo za očekivati jer ovo je prvo natjecanje nakon dugo vremena, izgubio se taj neki osjećaj, to se sada vraća iz dana u dan. Sutra nas očekuje nastup Lare Cvjetko te nakon istog nastavljamo s pripremama za Svjetsko prvenstvo", rekao je trener Dragan Crnov.

Uz Puljiz, u Dominikansku Repubiku je otputovala i aktualna viceprvakinja svijeta Lara Cvjetko koja se bori u nedjelju u kategoriji do 70kg i to u prvom kolu protiv Karen Murillo.

Linker
19. travanj 2024 22:13