CARLOS FERREIRA
TRI MEDALJE

Sjajan vikend za hrvatski judo u Pragu, čak dva srebra i bronca za naše predstavnice na European Openu

Lara Cvjetko, Ivana Maranić osvojile su srebro, a Petrunjela Pavić oko vrata je objesila broncu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. ožujak 2022. 19:51

Sjajna nedjelja za hrvatski judo u Pragu, na European Openu. Osvojene su naime tri medalje, Lara Cvjetko (do 70 kg) i Ivana Maranić (iznad 78 kg) objesile su srebro oko vrata, a Petrunjela Pavić (do 78 kg) broncu!

Do finala su dakle uspjele doći Lara Cvjetko sa četiri pobjede i Ivana Maranić s tri trijumfa. Cvjetko je u finalu natjerala Anku Pogačnik na dvije kazne, ali ju je zatim Slovenka iznenadila i ipponom osvojila zlato.

- Dugačak dan s četiri pobjede u kojem sam vidjela puno stvari na kojima trebam raditi. Jako sam zadovoljna kontinuitetom uspjeha - rekla je srebrna Lara.

Ivana Maranić je s tri pobjede došla do finala u kojem ju je čekala Njemica Lucht.

- Bila sam koncentrirana, fokusirana na gard i zadovoljna sam svim borbama, pa i finalom, u kojem sam kontrolirala borbu, ali me Njemica uhvatila na krivoj nozi i uspjela me baciti - opisala je dugačak dan hrvatska olimpijka.

Zadovoljna je bila i Petrunjela Pavić (do 78 kg), koja je došla do svoje druge medalje na European Open natjecanjima.

- Protiv kvalitetnih suparnica sam odradila dobre borbe, a ova još jedna medalja na putu prema Europskom prvenstvu je dobar rezultat - rekla je Dubrovkinja koju je u četvrtfinalu svladala Njemica Olek, da bi zatim kroz repasaž došla do borbe za broncu u kojoj je bila bolja od druge Njemice, Faber. Hrvatski predstavnici nastavljaju pripreme na trening kampu u Nymburku.

Linker
19. travanj 2024 03:05