Screenshot/Instagram/Zlatko Kumrić
EUROPEAN OPEN

Srebro za hrvatskog džudaša u Varšavi, završni meč morao predati: ‘Nakon polufinala ukočila su me leđa‘

U istoj kategoriji nastupio je i mlađi brat Marko Kumrić koji je završio natjecanje na sedmom mjestu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. veljača 2023. 18:09

U nedjelju, drugog i posljednjeg dana judaškog turnira European Open u Varšavi, na strunjaču je izašlo šest hrvatskih predstavnika, no samo je jednom od njih pošlo za rukom doći do postolja. Splićanin Zlatko Kumrić osvojio je u glavnom poljskom gradu srebrnu medalju.

Zlatko se plasirao u finale, ali nažalost nije mogao zbog ozljede na strunjaču, te završnu borbu u kategoriji do 100 kg protiv Georgea Udsilaurija bio primoran predati.

- Nakon polufinala su me ukočila leđa, doduše ništa ozbiljno ali idući tjedan planiram nastupiti na Grand Slamu u Taškentu gdje je puno više bodova u igri za Pariz 2024. Stoga sam u dogovoru s mojim bratom koji je osim što je judaš, ipak i liječnik, dr. Marko Kumrić, te s trenerom Tomislavom Marijanovićem odlučio da je bolje preskočiti finalnu borbu, odnosno ne izaći da bi mogao biti čim spremniji za nadolazeći turnir u Uzbekistanu. Sve u svemu, iznimno sam zadovoljan cijelim danom i prikazanim borbama - iz Varšave će Zlatko Kumrić.

Nakon što je prvo kolo bio slobodan, Zlatko je redom pobjeđivao Marvina Belza iz Njemačke (GER), te u četvrtfinalu Michala Jedrzejewskog iz Poljske. U polufinalu je pobijedio Austrijanca Laurina Boehlera.

U istoj kategoriji nastupio je i mlađi brat Marko Kumrić koji je završio natjecanje na sedmom mjestu s upisanom pobjedom i dva poraza. Na sedmom mjestu završila je i Tina Radić u kategoriji iznad 78 kg, s istim omjerom, pobjeda i dva poraza. Josip Bulić (do 90 kg), Anđela Violić (do 70 kg) i Ivana Šutalo (iznad 78 kg) upisali su poraz u prvoj borbi. Podsjetimo, prvog dana natjecanja srebro je osvojila Tihea Topolovec, do 57 kg.

Linker
16. travanj 2024 19:24