Tihea Topolovec

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
EUROPEAN OPEN

Tihea Topolovec odlična srebrna u Varšavi, zbog nedopuštenog poteza diskvalificirana u finalu

Hrvatska reprezentativka savladala je na putu do finala respektabilne suparnice
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. veljača 2023. 21:56

U subotu, prvog dana natjecanja na judaškom European Openu u Varšavi, a gdje se skupljaju bodovi za OI u Parizu, naša Tihea Topolovec je došla do finala i osvojila srebrno odličje.

Mlada članica splitskog kluba Student, u kategoriji do 57 kg (ukupno 31 judašica u ovoj kategoriji) borila se u finalu protiv Nizozemke Julie Beurskens. Nakon dvije i pol minute, nožnom tehnikom je pokušala napraviti bacanje, no pada pritom na glavu, što je nedopušten potez radi sigurnosti i uvijek slijedi trenutačna diskvalifikacija odnosno gubitak borbe. Nešto vrlo slično je prij dva tjedna iskusila naša Barbara Matić, primjerice.

- Sretna sam cjelokupnim danom do trenutka diskvalifikacije u finalu jer sam time izgubila šansu za osvajanjem zlata. Idući vikend sam u Taškentu i nadam se da ću se uspjeti pokazati u još boljem svjetlu - nakon finala će Tihea Topolovec.

Na putu do finala naša je reprezentativka svladala pro Čehinju Kristynu Polaskovu, pa zatim Kineskinju Nan Wang. U četvrtfinalu je na zlatni bod svladala i Brazilku Biancu Reis, te u polufinalu Francuskinju Oplehie Velozzi. Subotnjim je nastupom, Tihea Topolovec osvojila 70 bodova na svjetskoj rang-listi. U nedjelju očekujemo nastupe šestero Hrvata i Hrvatica - Anđela Violić (do 70 kg), Ivana Šutalo (iznad 78 kg), Tina Radić (iznad 78 kg), Josip Bulić (do 90 kg), Zlatko Kumrić (do 100 kg), Marko Kumrić (do 100 kg). (dba)

Linker
19. travanj 2024 03:33