Viktorija Puljiz, Barbara Matić, Vladimir Preradović, Milan Pavelić

 DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
PONOS HRVATSKOG SPORTA

Više od 500 natjecatelja na džudaškom spektaklu u Areni Zagreb: ‘Jaki smo, svi imamo šansu za medalju!‘

Svi koji kupe ulaznicu za Grand Prix Zagreb 2022, pomažu djeci bez adekvatne roditeljske skrbi
Piše: HinaObjavljeno: 14. srpanj 2022. 18:18

Od petka do nedjelje zagrebačka Arena bit će poprište devetog izdanja džudaškog turnira Grand Prix Zagreb, na kojem će nastupiti 516 džudašica i džudaša iz 69 zemalja i boriti se za olimpijske bodove na putu prema Igrama u Parizu 2024.

"Prošli vikend, na Grand Slamu u Budimpešti, puno džudaša i džudašica me pitalo za Zagreb. Svi su rekli da jako vole doći, da se vesele tako da je i nama drago imati najbolje na svijetu u svojoj državi", rekla je svjetska prvakinja Barbara Matić (do 70 kg) na konferenciji za medije.

Ona je jedno od 17 hrvatskih imena u ždrijebu, uključujući sve tri medaljašice s Mediteranskih igara u Alžiru, Anu Viktoriju Puljiz (do 52 kg), Ivu Oberan (do 63 kg) i Petrunjelu Pavić (do 78 kg).

Upravo će Puljiz “probiti led” što se tiče hrvatskih natjecatelja u Areni Zagreb, a u petak će još nastupiti Tihea Topolovec (do 57 kg) i Leon Đapić (do 66 kg).

image

Petrunjela Pavić, Iva Oberan

DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix

"Uvijek je nastup na domaćem tatamiju, pred našim navijačima, posebna stvar i dodatan motiv. Nakon medalje na prošlogodišnjem Grand Prixu Zagreb i nedavnim Mediteranskim igrama dolazim bez prevelikog pritiska i želim pokazati svoj najbolji džudo", najavila je Puljiz koja počinje protiv Amerikanke Jarrell, Topolovec čeka protivnicu iz prvog kola, a Đapić ide na Britanca Fryera.

U subotu će nastupiti šestero hrvatskih predstavnika. Oberan će se boriti s Njemicom Winzig, Lara Cvjetko (do 70 kg) ide na iskusnu Kubanku Perez, viceprvakinju svijeta iz 2017. godine, a Matić na staru poznanicu, Mađaricu Gerscak. U istoj kategoriji, Anđela Violić čeka Kolumbijku Rodriguez, 16. na svjetskoj ranking ljestvici. U muškoj konkurenciji, subota je dan kada će nastupiti Robert Klačar (do 73 kg), koji ide na Poljaka Morku, dok Marina Franušića (do 81 kg) čeka borba s Moldavcem Zaborosciucom.

"Nakon medalje u Budimpešti i u Zagrebu bi bilo lijepo nastaviti u istom ritmu, ali idemo borbu po borbu. Imamo jaku reprezentaciju, svi imamo šansu za medalju, a pogotovo ju je lijepo osvojiti pred svojim navijačima za koje se nadam da će ispuniti tribine Arene", rekla je Matić.

image

JUDO - Grand Prix Zagreb 2022.

U nedjelju, od 10 sati, nastupit će osmero hrvatskih predstavnika. Pavić ide na Venecuelanku Leon, Tinu Radić (preko 78 kg) čeka Alqahtani iz Saudijske Arabije, Ivana Maranić (preko 78 kg) ide na Turkinju Akbulut, a u istoj kategoriji Helena Vuković će se boriti s Marokankom Bensalem.

U muškoj konkurenciji Josip Bulić (do 90 kg) će se boriti sa srbijanskim predstavnikom Brašnjovićem, Zlatko Kumrić (do 100 kg) ide na Nijemca Maija, Marko Kumrić (do 100 kg) za suparnika ima Gruzijca Sulamanidzea, a Marcela Škaleca (preko 100 kg) čeka borba s Crnogorcem Dubretom.

Svi koji kupe ulaznicu za Grand Prix Zagreb 2022, što mogu napraviti preko sustava Entrio.hr, pomažu djeci bez adekvatne roditeljske skrbi, u suradnji sa zakladom Vaša pošta, a u subotu (16 sati) će članovi džudo kluba osoba s invaliditetom Fuji na svečanom otvorenju natjecanja imati demonstraciju džuda.

"To je velika stvar i za demo tim Fujija, ali i za sve džudašice i džudaše, jer time pokazujemo kako je džudo ne samo sport već i način življenja. Onaj način koji uključuje sve segmente društva", rekla je Marina Drašković, predsjednica JK OSI Fuji.

Linker
19. travanj 2024 15:27